Porsche 718 Forum banner
21 - 40 of 83 Posts
Czy mogę umieścić Cię na liście obecności w Teksasie? Jeśli tak, podaj swoją ogólną lokalizację, np. miasto, powiat, obszar itp. W każdym razie cieszę się, że jesteś na pokładzie.

Discussion starter · #22 ·
Wkłady P1, które mam, mają opcję dodatkowego wypełnienia 3/4 cala na dolnej poduszce i 1/2 cala wypełnienia na poduszkach oparcia. Zmiana wysokości jest tak niewielka i nie ma wpływu na podparcie, jakie daje siedzenie, ale robią różnicę podczas dłuższych jazd. Miałem pewien niewielki dyskomfort podczas jazdy w połowie przez kraj na standardowych wkładkach i absolutnie żadnego z wkładkami p1.

Jestem pewien, że wszystkie 3 firmy dają kupującemu wiele opcji dostosowywania. Oto wątek na rennlist porównujący wszystkie 3 opcje wkładek.
Świetnie, dzięki za podzielenie się! Przeczytam tam i prawdopodobnie zamówię zestaw jeszcze dziś.

Standardowe były w porządku na początku, ale myślę, że ułożyły się (jak każda poduszka) po ~500 milach i teraz mają bardziej sztywne/cieńsze odczucie niż na początku. Gdybyś zapytał mnie, czy chcę dostać wkładki przed ~500 milami, powiedziałbym nie, ale teraz rozumiem, dlaczego tak wiele osób je ma.

(Dość naiwnie) myślałem, że to tylko dlatego, że wszyscy byli obsesyjnie zakochani w kracie :ROFLMAO: Potem dotarło do mnie, że nie są one tylko dla estetyki.

Discussion starter · #23 ·
Czy mogę wpisać Cię na listę obecności w Teksasie? Jeśli tak, podaj swoją ogólną lokalizację, taką jak miasto, hrabstwo, obszar itp. W każdym razie cieszę się, że jesteś na pokładzie.
Jasne! Jestem w The Woodlands. Wygląda na to, że kilku innych jest również w pobliżu!

Czy wiesz o jakichś spotkaniach / zjazdach w (północnej) okolicy Houston? Dołączyłem do Lone Star Region PCA i mam ich kalendarz, ale wiem, że muszą być też inne cotygodniowe/miesięczne wydarzenia.

Discussion starter · #25 ·
O.P, You lost me at PZeros are trash, worthless, but enjoy your lovely machine and congrats.
Jakie ciśnienie u siebie stosujesz? Właśnie je obniżyłem o około 5 psi i to naprawdę pomogło. Fabrycznie miały 42 do 44 psi ciśnienia na gorąco, co moim zdaniem powodowało znaczną część tego tłustego odczucia, które od nich odczuwałem.

Nawiasem mówiąc, od kiedy mam samochód, każdego dnia temperatura otoczenia wynosi ponad 100F+, więc to też nie może pomóc.

Jakie ciśnienie u siebie stosujesz? Właśnie je obniżyłem o około 5 psi i to naprawdę pomogło. Fabrycznie miały 42 do 44 psi ciśnienia na gorąco, co moim zdaniem powodowało znaczną część tego tłustego uczucia, które od nich odczuwałem.

Nawiasem mówiąc, od kiedy mam ten samochód, każdego dnia jest tu temperatura otoczenia powyżej 100F+, więc to też nie może pomóc.
Wow, to super wysokie ciśnienie. Zazwyczaj jeżdżę z ciśnieniem około 33-34 psi na gorąco na ulicy, 30 psi na zimno. Jestem całkiem zadowolony z fabrycznych Pzeros w moim T, które generują 1,2G w standardzie. W moim poprzednim zabawnym samochodzie miałem Potenza RE-71. Jestem wieloletnim fanem Bridgestone i przejdę na 19-calowe felgi i RE-71 po zużyciu fabrycznych 20-calowych opon.

Poza tym uwielbiam moje LWBS. Siedziałem w nich przez 6 godzin podczas dnia na torze i czuję się w nich doskonale. Byłem w nich w 4-godzinnej prostej jeździe i nie mam żadnych problemów z komfortem.

Jakie ciśnienie u siebie stosujesz? Właśnie je obniżyłem o około 5 psi i to naprawdę pomogło. Fabrycznie było to 42 do 44 psi ciśnienia na gorąco, co moim zdaniem powodowało znaczną część tłustego odczucia, jakie od nich odczuwałem.

Nawiasem mówiąc, od kiedy mam samochód, każdego dnia jest tu na zewnątrz temperatura otoczenia 100F+, więc to też nie może pomóc.
U mnie stosuję 33 PSI na zimno, jak mówi Porsche na drzwiach. 44 PSI wpłynęłoby na osiągi. U mnie jest 36 PSI na gorąco, 33 na zimno. Jak wspomnieli inni, trzeba ustawić na zimno rano.

Jest nawet ustawienie komfortowe, które, jak sądzę, wynosi 31 PSI, co, jeśli jeździsz w temperaturze 100 stopni, prawdopodobnie ustawiłoby to na zimno do czasu chłodniejszego klimatu.

Jeśli jeździłeś na Michelinach przy 42/44, również straciłyby przyczepność

Jakie ciśnienie u siebie stosujesz? Właśnie je obniżyłem o około 5 psi i to naprawdę pomogło. Fabrycznie było to 42 do 44 psi ciśnienia na gorąco, co moim zdaniem powodowało znaczną część tego tłustego uczucia, które od nich odczuwałem.

Nawiasem mówiąc, od kiedy mam samochód, każdego dnia na zewnątrz jest temperatura otoczenia 100F+, więc to też nie może pomóc.
To szaleńczo wysokie. 40+ psi na gorąco z pewnością sprawi, że poczujesz, jakby nie miały przyczepności

Jakie ciśnienie u siebie stosujesz? Właśnie je obniżyłem o około 5 psi i to naprawdę pomogło. Fabrycznie było 42 do 44 psi ciśnienia na gorąco, co moim zdaniem było przyczyną znacznej części tłustego uczucia, jakie od nich odczuwałem.

Nawiasem mówiąc, od kiedy mam samochód, każdego dnia jest tu na zewnątrz temperatura otoczenia powyżej 100F+, więc to też nie może pomóc.
A tak przy okazji, dowiesz się, że w niektórych samochodach przez lata na naklejkach z ciśnieniem w oponach widnieje 33 PSI, a w niektórych 34 PSI.
Ustaliliśmy, że prawdopodobną przyczyną jest problem z zaokrąglaniem, ponieważ 230 kPa było spójne, ale niektóre naklejki na oponach zaokrąglały je w dół do 33 psi, a niektóre w górę do 34 psi. Ponieważ mieszkam w gorącym klimacie, również zaokrągliłem w dół do 33 PSI. W ten sposób do tego doszedłem, ponieważ widziałem również, że w gorące dni ciśnienie w oponach znacznie wzrasta.

Jeśli to coś warte, kiedy moje Pirellis się skończą, wymienię je na Micheliny, ponieważ jestem fanem Michelin, ale moje Pirellis były ogólnie doskonałe w moim klimacie i nie mam żadnych skarg. Jeśli pojawię się w sklepie z oponami i powiedzą mi, że Micheliny są niedostępne przez 2 miesiące, jak to miało miejsce podczas Covid, lub chcą podwójnej ceny PZeros, to nie zawaham się ponownie założyć PZeros. Jest to również empirycznie potwierdzone przez TÜV i Porsche, które faktycznie testują te opony, aby spełniały surowe wymagania TÜV i Porsche dotyczące hamowania i prowadzenia, więc nie ma empirycznej ważności, aby powiedzieć, że są one gorsze od Michelin, chyba że TÜV i Porsche kłamią.

Mam nadzieję, że ciśnienie ci pomoże. Pomogło to poprzedniemu członkowi, który miał podobną skargę, dopóki nie zdał sobie sprawy, że również jeździł z ciśnieniem w okolicach 40.

Image

Zdecydowanie polecam ulepszenie OAP, aby pozbyć się GPF. Zdecydowałem się na rezonowane OAP, planując później zakup nowego backboxa, ale jestem całkowicie zadowolony tylko z nowego OAP. Naprawdę otwiera dźwięk przy otwartych zaworach.
View attachment 76081 View attachment 76082

Możesz uzyskać niestandardowe wkładki do LWBS od P1Designs, ClassicFX lub Justin Placek.
View attachment 76080

Opony wydają się zależeć od preferencji. Widziałem kilku użytkowników zadowolonych z Pirelli, ja jestem zadowolony z Michelin PS4S. Osobiście nie brałbym Cup2, ponieważ jeżdżę moim samochodem w warunkach, które są dla nich zbyt mokre lub zimne, a to w Teksasie.
Too Turbo, czy przypadkiem zrobiłeś nagranie dźwiękowe przed i po instalacji OAP? Byłbym ciekawy. BG

Jakie ciśnienie u siebie stosujesz? Właśnie je obniżyłem o około 5 psi i to naprawdę pomogło. Fabrycznie było to 42 do 44 psi ciśnienia na gorąco, co moim zdaniem powodowało znaczną część tego tłustego odczucia, które od nich miałem.

Nawiasem mówiąc, od kiedy mam samochód, każdego dnia temperatura otoczenia wynosi ponad 100F+, więc to też nie może pomóc.
To ciśnienie jest szalone i podejrzewam, że odpowiada za 90% twoich obaw. Mam Pirellis i jeżdżę na 30 psi w temperaturze otoczenia, co odpowiada 33-34 psi po rozgrzaniu. Uważam, że to idealne rozwiązanie dla przyczepności / prowadzenia / komfortu, chyba że jeździsz z dużą prędkością przez dłuższy czas powyżej 140 mil na godzinę. Pomijając bardzo niską temperaturę / wilgotność, uważam, że PZ4 są doskonałe.

Discussion starter · #32 ·
Wow, to super wysokie ciśnienie. Zazwyczaj jeżdżę z ciśnieniem około 33-34psi na gorąco na ulicy, 30psi na zimno. Jestem całkiem zadowolony z fabrycznych Pzeros w moim T, które osiągają 1,2G w standardzie. W moim poprzednim fajnym samochodzie miałem Potenza RE-71s. Jestem wieloletnim fanem Bridgestone i przejdę na 19-calowe felgi i RE-71s po zużyciu fabrycznych 20-calowych opon.

Poza tym uwielbiam moje LWBS. Siedziałem w nich przez 6 godzin podczas dnia na torze i czuję się w nich doskonale. Przejechałem w nich 4-godzinną prostą trasę i nie miałem żadnych problemów z komfortem.
Wow! Ok. Więc może będę musiał jeszcze bardziej obniżyć ciśnienie. Dopiero co ustawiłem je na ~35-36psi na gorąco podczas stosunkowo krótkiej i łatwej jazdy, co jest już o 7-9psi niższe niż wcześniej.

Dzięki za podzielenie się - będę dalej eksperymentował i je obniżał.

Discussion starter · #33 ·
Jeżdżę na 33 PSI w moim, jak mówi Porsche na drzwiach. 44 PSI wpłynęłoby na osiągi. Moje jeżdżą na 36 PSI na gorąco, 33 na zimno. Jak wspomnieli inni, trzeba ustawić na zimną temperaturę rano.

Jest nawet ustawienie komfortowe, które, jak sądzę, wynosi 31 PSI, co, jeśli jeździsz w temperaturze 100 stopni, prawdopodobnie ustawiłoby to na zimno do chłodniejszego klimatu.

Jeśli jeździłbyś na Michelins na 42/44, również straciłyby przyczepność
Tak, na pewno, to ma sens. Nie byłem pewien, jakie ciśnienie stosuje większość ludzi, więc to bardzo pomocne.

Więc hej, musisz mi przynajmniej trochę odpuścić, że nie podobało mi się, jak opony się czuły od pierwszego dnia! Haha, ustaw swoje na 44 psi na gorąco i trochę pojeździj samochodem. Też śpiewałbyś inną piosenkę o odczuciach z opon "out of the box".

I tak, w pełni zrozumiałem Michelins i wszystko inne, co nie lubi nadmiernego pompowania. Po prostu nie wiedziałem jeszcze, jakie jest prawidłowe okno ciśnienia dla tego zestawu.

Discussion starter · #34 ·
A tak przy okazji, zauważysz rozbieżność w przypadku niektórych samochodów, które w ciągu lat będą pokazywać 33 PSI, a niektóre 34 PSI na naklejkach z ciśnieniem w oponach.
Ustaliliśmy, że prawdopodobną przyczyną jest problem z zaokrąglaniem, ponieważ 230 kPa było spójne, ale niektóre naklejki na oponach zaokrąglały w dół do 33 psi, a niektóre w górę do 34 psi. Ponieważ mieszkam w gorącym klimacie, również zaokrągliłem w dół do 33 PSI. W ten sposób do tego doszedłem, ponieważ zauważyłem również, że w gorące dni ciśnienie w oponach znacznie wzrasta.

Dla jasności, kiedy moje Pirellis się skończą, wymienię je na Micheliny, ponieważ jestem fanem Michelina, ale moje Pirellis były ogólnie doskonałe w moim klimacie i nie mam żadnych skarg. Jeśli pojawię się w sklepie z oponami i powiedzą mi, że Micheliny są niedostępne przez 2 miesiące, jak to miało miejsce podczas Covid, lub chcą podwójnej ceny PZeros, to nie zawaham się ponownie założyć PZeros. Jest to również empirycznie potwierdzone przez TUV i Porsche, które faktycznie testują te opony, aby spełniały surowe wymagania TUV i Porsche dotyczące hamowania i prowadzenia, więc nie ma empirycznej zasadności, aby twierdzić, że są one o wiele gorsze niż Michelin, chyba że TUV i Porsche kłamią.

Mam nadzieję, że ciśnienia pomogą. Pomogło to poprzedniemu członkowi, który miał podobną skargę, dopóki nie zdał sobie sprawy, że również jeździł z ciśnieniem w okolicach 40 psi.

View attachment 76088
Właśnie spojrzałem na moje drzwi i widzę teraz, że nawet drzwi mówią o ciśnieniu na zimno 35 psi (i oczywiście nie twierdzę, że karta drzwi jest najlepszym źródłem prawdy - tylko w celach porównawczych), więc to wciąż 4-5 psi mniej niż mieli je w dniu dostawy.

Myślę, że zejdę jeszcze trochę niżej i docelowo będę miał maksymalnie 35 psi na gorąco, po przeczytaniu tego, co macie do powiedzenia. Bardzo dziękuję :cool:

Jasne, to ma sens. Nie byłem pewien, przy jakim ciśnieniu jeździ większość ludzi, więc to bardzo pomocne.

Więc hej, musisz mi przynajmniej trochę odpuścić, że nie podobało mi się, jak opony się czuły od pierwszego dnia! Haha, ustaw swoje na 44 psi na gorąco i trochę pojeździj samochodem. Też zaśpiewałbyś inną piosenkę o odczuciach z opon "po wyjęciu z pudełka".

I tak, w pełni zrozumiałem, że Michelins i wszystko inne nie lubią nadmiernego pompowania. Po prostu nie wiedziałem jeszcze, jakie jest prawidłowe okno ciśnienia dla tego zestawu.
Absolutnie... mnóstwo luzu! Jak powiedziałem, gratulacje z okazji wspaniałej jazdy i witamy. 🙏

Discussion starter · #36 ·
To ciśnienie jest szalone i podejrzewam, że jest odpowiedzialne za 90% twoich obaw. Mam Pirellis i jeżdżę na ciśnieniu 30 psi w temperaturze otoczenia, co odpowiada 33-34 psi po rozgrzaniu. Uważam, że to idealny punkt dla przyczepności / prowadzenia / komfortu, chyba że jeździsz przez dłuższy czas z dużą prędkością powyżej 140 mil na godzinę. Pomijając bardzo niską temperaturę / wilgotność, uważam, że PZ4 są doskonałe.
To ma sens. Dziękuję za podzielenie się swoimi ciśnieniami - to pomaga.

Zamierzam dostosować swoje do ~33-34 psi na gorąco, zdecydowanie nie więcej niż 35 psi.

Pierwszy krok, który właśnie podjąłem, aby je obniżyć, zrobił zauważalną różnicę, więc idą dalej w dół!

Discussion starter · #37 ·
Absolutnie... mnóstwo luzu! Jak mówiłem, gratulacje z okazji wspaniałej jazdy i witamy. 🙏
Dziękuję, naprawdę to doceniam :)

Za każdym razem, gdy wsiadam do samochodu, natychmiast przypomina mi się, jak wyjątkowy jest. Fajną i niespodziewaną rzeczą jest widok tego, jak wiele dzieci i przypadkowych osób przerywa to, co robią, żeby na niego spojrzeć. Ciągle żartuję z moim przyjacielem, że daje nam to nadzieję w ludzkości i przyszłości, gdy następne pokolenie wciąż (najwyraźniej) docenia takie samochody.

Jasne! Jestem w The Woodlands. Wygląda na to, że kilku innych też tu jest!

Czy wiesz o jakichś spotkaniach / zjazdach w (północnej) części Houston? Dołączyłem do Lone Star Region PCA i mam ich kalendarz, ale wiem, że muszą być też inne cotygodniowe/miesięczne rzeczy.
Zostałeś dodany.

Szkoda, że nie mogę pomóc w działaniach związanych z Porsche w Twojej okolicy, ale przez ostatnie 3 dekady byłem w Texas Hill Country i nie jestem już związany z Twoją okolicą. Niezależnie od tego, założę się, że w Twoim regionie PCA są osoby, które mogą dostarczyć informacji specyficznych dla obszaru Conroe, Woodlands, Spring i North Houston. Możesz również rozważyć udział w niektórych wydarzeniach Cars & Coffee, ponieważ Porsche będzie dobrze reprezentowane.

Nawiasem mówiąc, Lone Star Region jest współsponsorem HPDE na Circuit of the Americas. Następny HPDE zaplanowano na weekend 22-24 listopada, a rejestracja rozpoczyna się 9 października. Należy pamiętać, że garaże zwykle wyprzedają się szybko, zwykle w ciągu pierwszego lub dwóch dni. Mimo wszystko mam nadzieję, że się tam zobaczymy.

Too Turbo, czy przypadkiem zrobiłeś nagranie dźwiękowe przed i po instalacji OAP? Byłbym ciekawy. BG
Soul ma nagrania back-to-back i wiele więcej na swojej stronie internetowej. Nagrywałem na mojej gopro, ale jakość dźwięku jest do bani, ponieważ nie mam dobrego mikrofonu do nagrywania. Tak czy inaczej, usłyszenie tego osobiście jest zupełnie inne niż przez wideo, zwłaszcza jeśli chodzi o ogólny poziom dźwięku. Wygląda na to, że OAP plus kontroler zaworu to bardzo popularna opcja. Opcje Backbox wydają się być bardziej trafione lub chybione, jeśli chodzi o dudnienie i niepotrzebne głośność podczas jazdy. Kontroler zaworu to jedyna rzecz, której mi brakuje i prawdopodobnie ostatni mod, który zrobię w tym roku w moim samochodzie.

Soul ma naprawdę długi wątek dotyczący rozwoju wydechu 718 na rennlist. Nawet jeśli nie jesteś zainteresowany produktami Soul, polecam sprawdzenie tego wątku w poszukiwaniu informacji.

21 - 40 of 83 Posts