Porsche 718 Forum banner
21 - 40 of 80 Posts
Jako ktoś, kto czekał na GTS 4.0 i planował go kupić, ale wylądował z głową zwróconą w stronę 991.2 Carrera T, mogę powiedzieć, że to bardzo różne samochody, jednak różnice są bardziej marginalne w obszarach, o które pytasz (poziomy komfortu i hałas w kabinie).

Hałas w kabinie w 718 - silnik jest prawdopodobnie głośniejszy (jest bliżej twojej głowy i wierzę, że Porsche próbowało zrównoważyć jakość dźwięku, zwiększając poziom dźwięku, ponieważ nie jest to cichy silnik). Hałas w kabinie w 911 - moje doświadczenie sugeruje, że hałas z drogi jest głośniejszy w 911 - koła są większe, więc więcej szumu opon i z jakiegoś powodu nadkola naprawdę wydają się wzmacniać dźwięk kamieni itp. (najwyraźniej jest to dobrze znana cecha 911). Jest to jeszcze bardziej widoczne w moim Carrera T z redukcją izolacji akustycznej. Jeśli chodzi o hałas silnika, nie jest on tak natrętny, ale moim zdaniem brzmi o wiele lepiej.

Poziomy komfortu są prawdopodobnie dość podobne między dwoma samochodami, w zależności od tego, jakie zawieszenie jest zamontowane (standardowe, PASM, Sport PASM), a także rozmiar kół, które są dużymi czynnikami wpływającymi na komfort jazdy. Ogólnie rzecz biorąc, 911 prawdopodobnie wygrywa. Następnie pojawia się również pytanie, czy potrzebujesz tylnego siedzenia, czy też tylny bagażnik ma więcej sensu. Dla mnie tylne siedzenia nie są często używane, ale oznaczają, że jesteśmy rodziną z jednym samochodem, czego nie mógłbym zrobić z 718. Mój partner zdecydowanie woli 911, myślę, że głównie dlatego, że silnik nie jest tak wszechobecny jak w 718 i ogólnie po prostu wydaje się bardziej solidny i wydaje się emanować aurą jakości, której 718 nie do końca osiąga (jest to jednak bardzo niematerialne i trudne do określenia).

Duże różnice dotyczą sposobu prowadzenia odpowiednich samochodów. 718 jest jak gokart, bardzo zwinny i zwinny; podczas gdy 911 jest bardziej osadzony i stabilny. Na ciasnych i krętych zakrętach 718 wyjdzie na prowadzenie; na długich zakrętach i prostych 911 powinno to zrobić (nie jestem pewien, skąd wziąłeś swoje statystyki ćwierć mili...). Te cechy ujawniły się podczas niedawnego dnia na torze, który zrobiłem. Krótko mówiąc, są bardzo różne i wymagają różnych stylów jazdy, aby wydobyć z nich jak najwięcej, ale oba są wyjątkowe.

Pod względem silnika naprawdę wierzę, że podwójnie turbodoładowany silnik 3.0 flat six w podstawowej Carrerze może być jednym z najlepszych silników, jakie produkuje Porsche. Ma liniowe oddawanie mocy podobne do silnika wolnossącego, ale więcej momentu obrotowego w szerszym zakresie obrotów niż jakikolwiek silnik F4T. Ilość mocy jest również w porządku (wiele osób uważa, że od czasu wprowadzenia 3.0L TT w 991.2 moc S i wyższych jest po prostu zbyt duża, aby czerpać jakąkolwiek przyjemność z dynamicznej jazdy po drogach, ponieważ generalnie jeździsz znacznie poniżej potencjału silników).

Jesteśmy rodziną z jednym samochodem, więc 911 jest używane codziennie - dojazd do pracy, zakupy spożywcze, weekendowe przejażdżki po drogach B, wycieczki poza miasto z naszym psem itp. Jedyną rzeczą, której tak naprawdę nie mogliśmy pokonać, są złe, nieutwardzone drogi (prześwit jest trochę problemem, zwłaszcza z Sport PASM). Wiem, że byłbym bardzo zadowolony z GTS 4.0, gdybym poszedł tą drogą, ale nie żałuję decyzji o wyborze Carrera T.

Discussion starter · #22 ·
Jako ktoś, kto czekał i planował kupić GTS 4.0, ale wylądował z głową zwróconą w stronę 991.2 Carrera T, mogę powiedzieć, że są to bardzo różne samochody, jednak różnice są bardziej marginalne w obszarach, o które pytasz (poziomy komfortu i hałas w kabinie).

Hałas w kabinie w 718 - silnik jest prawdopodobnie głośniejszy (jest bliżej twojej głowy i wierzę, że Porsche próbowało zrównoważyć jakość dźwięku, zwiększając jego poziom, ponieważ nie jest to cichy silnik). Hałas w kabinie w 911 - moje doświadczenie sugeruje, że hałas z drogi jest głośniejszy w 911 - koła są większe, więc więcej szumu opon i z jakiegoś powodu nadkola naprawdę wydają się wzmacniać dźwięk kamieni itp. (najwyraźniej jest to dobrze znana cecha 911). Jest to jeszcze bardziej spotęgowane przez moją Carrerę T ze zmniejszoną izolacją akustyczną. Jeśli chodzi o hałas silnika, nie jest on tak natrętny, ale moim zdaniem brzmi o wiele lepiej.

Poziomy komfortu są prawdopodobnie dość podobne w obu samochodach, w zależności od tego, jakie zawieszenie jest zamontowane (standardowe, PASM, Sport PASM), a także rozmiar kół, które są dużymi czynnikami wpływającymi na komfort jazdy. Ogólnie rzecz biorąc, 911 prawdopodobnie wygrywa.

Następnie pojawia się również pytanie, czy potrzebujesz tylnego siedzenia, czy też tylny bagażnik ma więcej sensu. Dla mnie tylne siedzenia nie są często używane, ale oznaczają, że jesteśmy rodziną z jednym samochodem, czego nie mógłbym zrobić z 718. Mój partner zdecydowanie woli 911, myślę, głównie dlatego, że silnik nie jest tak wszechobecny jak w 718 i ogólnie po prostu wydaje się bardziej solidny i wydaje się emanować powietrzem jakości, której 718 nie do końca osiąga (jest to jednak bardzo niematerialne i trudne do zmierzenia).

Duże różnice dotyczą sposobu prowadzenia odpowiednich samochodów. 718 jest jak gokart, bardzo zwinny i zwinny; podczas gdy 911 jest bardziej osadzony i stabilny. Przez ciasne i kręte zakręty 718 wyjdzie na prowadzenie; na długich zakrętach i prostych 911 powinno to zrobić (nie jestem pewien, skąd wziąłeś swoje statystyki ćwierć mili...). Cechy te ujawniły się podczas niedawnego dnia na torze, który zrobiłem. Krótko mówiąc, są bardzo różne i wymagają różnych stylów jazdy, aby wydobyć z nich jak najwięcej, ale oba są wyjątkowe.

Pod względem silnika naprawdę wierzę, że podwójnie turbodoładowana, płaska szóstka 3.0 w podstawowej Carrerze może być jednym z najlepszych silników, jakie produkuje Porsche. Ma liniowe oddawanie mocy podobne do tego, jak w silniku wolnossącym, ale więcej momentu obrotowego w szerszym zakresie obrotów niż jakikolwiek z silników F4T. Ilość mocy jest również w punkt (wiele osób uważa, że od czasu wprowadzenia 3.0L TT w 991.2 moc S i wyższych jest po prostu zbyt duża, aby czerpać jakąkolwiek przyjemność z dynamicznej jazdy po drodze, ponieważ generalnie jedziesz znacznie poniżej potencjału silnika).

Jesteśmy rodziną z jednym samochodem, więc 911 jest używane codziennie - dojazd do pracy, zakupy spożywcze, weekendowe wypady na drogi B, wycieczki poza miasto z naszym psem itp. Jedyną rzeczą, której tak naprawdę nie mogliśmy z nim zrobić, są złe, nieutwardzone drogi (prześwit jest małym problemem, zwłaszcza z Sport PASM). Wiem, że byłbym bardzo zadowolony z GTS 4.0, gdybym poszedł tą drogą, ale nie żałuję decyzji o wyborze Carrery T.
Dzięki! Doceniam Twoje przemyślenia. Tak, to mniej więcej to, co myślę ... cayman gts 4.0 lub base 911... ale cała ta covid19 wpłynęła na moje finanse :( być może powinienem wymienić mojego 718 na mx5 lol.

Posiadam zarówno 718 Boxstera, jak i 911 Carrera coupe (generacja 992).
Gdybym mógł zatrzymać tylko jeden z nich, byłby to 718, prowadzenie jest po prostu bardziej precyzyjne, a cały samochód bez wysiłku obraca się wokół kierowcy podczas pokonywania zakrętu... Do tego jestem fanem jazdy z otwartym dachem :LOL:
Niemniej jednak 911 to również bardzo dobry samochód, prowadzenie wydaje się być o krok za 718, może to wynikać częściowo z podwozia i rozkładu masy, ale może to być również mój umysł płatający mi figle.
Bardziej doświadczony kierowca mógłby prawdopodobnie przedstawić bardziej szczegółowy opis różnic w prowadzeniu niż ja.
911 ma również swoje mocne strony, komfort i moc (w oparciu o modele podstawowe obu samochodów) są wyższe, a moim zdaniem srebrne 911 Carrera coupe to jeden z najpiękniejszych samochodów na świecie.
911 wydaje się również bardziej dopracowany w prowadzeniu i chociaż uwielbiam dźwięk mojego 718 F4T, F6T wyje i ma bardzo podobne oddawanie momentu obrotowego (jeśli nie lepsze).
W dziale silników myślę, że 911 byłby znacznie w tyle pod względem punktów, gdyby silnik był wolnossący, ponieważ turbosprężarki robią wspaniałe rzeczy dla silników :LOL:
W porównaniu do większości innych samochodów sportowych 911 jest jednak klejnotem, jeśli chodzi o prowadzenie, problem polega tylko na tym, że Porsche postawiło wysoko poprzeczkę, kiedy wypuściło 718 Boxstera/Caymana.
Jak wypada hałas w kabinie przy stałej prędkości ~130 km/h?

Uważam, że ten film jest zabawny. Jest trochę długi, ale jest skrócona wersja. Specyfikacja dwóch porównywanych samochodów była dziwna, ponieważ myślałem, że S lub GTS dla 718 powinno być użyte tylko po to, aby zniwelować różnicę w mocy - nie żeby 300 KM było czymś, na co można kręcić nosem! Jego poglądy są dość interesujące.

Oglądałem to już wcześniej, wraz z kilkoma innymi recenzjami wideo i wszystkie są bardzo dobre, choć trochę długie. Zdecydowanie przedstawia bardzo niemiecki (tj. praktyczny) i uczciwy pogląd w swoich recenzjach, więc lubię je i uważam je za bardziej pomocne niż podstawowe filmy dla fanów.

Jeździłem zarówno 911, jak i 718 i jako kierowca na co dzień powiedziałbym, że różnice są w dużej mierze subiektywne (jak można było się domyślić po wszystkich powyższych komentarzach). Szczerze mówiąc, oba są dość głośne i mają twarde zawieszenie, więc nie jest tak, że 911 jest tym luksusowym krążownikiem GT, podczas gdy 718 jest samochodem wyścigowym. Oba są dość agresywnymi samochodami do codziennej jazdy, ale oba są również bardzo przyjemne w codziennej jeździe.

Moje porównania dotyczyły kabrioletu 911 i Boxstera, więc oba z rozkładanymi dachami. Oba są stosunkowo głośne i nie powiedziałbym, że uznałem, że hałas w kabinie w jednym jest zauważalnie lepszy lub gorszy niż w drugim. Jednak większa kabina w 911 ze względu na tylne siedzenia sprawia, że ​​wydaje się bardziej przestronna niż Boxster. 911 wydaje się nieco łatwiejszy do wsiadania i wysiadania, ale tylko nieznacznie. Żaden z nich nie jest łatwy ani elegancki do wsiadania lub wysiadania, jeśli jesteś po cięższej stronie. 911 wydaje się nieco większym samochodem do prowadzenia, ale jest to naprawdę zauważalne tylko wtedy, gdy aktywnie szukasz różnic.

Obecne wnętrze 911 to skok kwantowy bardziej zaawansowany w technologii cyfrowej niż nawet mój Boxster z 2021 roku, ale spodziewam się, że następna wersja Boxstera będzie miała znacznie zaktualizowane wnętrze, które będzie nieco przypominać 911 (większy ekran itp.), więc być może najlepiej będzie porównać te dwa modele, gdy pojawi się następny Boxster.

Szczerze mówiąc, myślę, że to bardzo podobne samochody i który z nich kupić, w dużej mierze sprowadza się do tego, który wygląd wolisz (i budżet). Powodzenia!

............ snip.................. Trudno byłoby mi znaleźć kogoś, kto nie wybrałby 911 zamiast 718. .......... snip............
Jeśli przez "wziąć" masz na myśli "zamienić" podobnie wyposażone 911 na 718, to masz mocny argument. Ale w prawdziwym świecie większość ludzi nabywa swoje samochody, kupując je.

Nie do końca prawdą jest stwierdzenie, że 911 sprzedaje się za prawie dwa razy więcej niż 718 (ceny podstawowe 97 000 USD vs. 57 000 USD), ale jest to całkiem blisko. Na najwyższym poziomie 911 Turbo S kosztuje nieco ponad dwieście tysięcy dolarów, a 718 GT4 nieco ponad sto tysięcy dolarów, więc podwójna cena to dobry sposób na porównanie tych dwóch.

Jeśli więc zapytasz: "Czy zamieniłbyś swojego 718 na 911?" odpowiedź jest oczywista: tak. Jeśli dodasz: "............... i będziesz musiał wystawić czek na 50 000 lub 100 000 dolarów", lub jeśli powiesz: "Czy zamieniłbyś swojego 718 I 718 swojej żony na jedno 911?" wtedy znacznie mniej właścicieli Caymanów skorzysta z tej oferty.

Jest mnóstwo różnic między nimi. Silnik umieszczony centralnie vs silnik z tyłu, 2 siedzenia vs 4 siedzenia, rozmiar wnętrza i nadwozia itp. 911 jest ikoną i przykładem marki Porsche. 718 to fantastyczny samochód, ale jeśli nie jesteś jedną z tych osób, które obsesyjnie myślą o rozmiarze/wadze, to trudno byłoby mi znaleźć kogoś, kto nie wziąłby 911 zamiast 718. Gdybym mógł znaleźć 911 z 2018 roku w cenie porównywalnej do mojego 718, nie wahałbym się ani chwili przed zakupem 911. Ale oczywiście przepaść cenowa jest duża, dlatego wielu z nas zaczyna od 718 i pnie się w górę :)
Jest ogromna różnica w cenie, a chciałem manualną skrzynię biegów, którą trudno dostać w 911 w dzisiejszych czasach. Dlatego mam podstawowy model 718 Cayman.

...
Więc jeśli pytasz: "Czy zamieniłbyś swojego 718 na 911?" odpowiedź jest oczywista: tak...
Dla mnie to nie jest oczywiste. Miałem do wyboru 911 Carrera 4 (MY16) i mojego 718 Cayman S (MY18).

Ta sama cena, ten sam przebieg.

Po jeździe testowej oboma, dla mnie oczywistym wyborem był 718. Przy wszystkich innych czynnikach równych, wybrałem najszybszy, najbardziej zwinny samochód sportowy. Nawet moja żona tak powiedziała po jeździe testowej oboma samochodami.

Gdyby chodziło o dźwięk, zatrzymałbym mojego Mustanga GT (prawie ten sam przebieg 23 tys. mil vs. 11 tys. mil P-cars). Nie można pokonać amerykańskiego V8 pod względem dźwięku...

Dostałem 2018 GTS Cayman po sprzedaniu mojego 2010 Carerra S. Muszę powiedzieć, że poza dźwiękiem, cayman prowadzi się lepiej, ma lepszy moment obrotowy na niskich obrotach, o wiele lepsze prowadzenie, jest lżejszy, lepiej trzyma się drogi... po prostu o wiele więcej przyjemności z jazdy, bardzo precyzyjny układ kierowniczy. 911 wydawał się ospały przy niskich prędkościach i bardzo ciężki z tyłu.

Jeśli chodzi o komfort, po tygodniu zabawy z fotelem znalazłem idealną pozycję. 911 ma o wiele więcej miejsca i jest wygodniejszy w dłuższej podróży. Z drugiej strony mam 180 cm wzrostu i ważę 100 kg. Nie tęsknię za tylnymi siedzeniami. Były bezużyteczne, nawet moje dziecko miało trudności z siedzeniem tam 😀. Dwa bagażniki są o wiele bardziej przydatne.

Porsche nigdy nie pozwoli, aby 718 przyćmił 911 - spójrzmy prawdzie w oczy, to twarz marki. Ale 718 moim zdaniem jest najlepszym stosunkiem jakości do ceny, jaki można uzyskać jako samochód sportowy.

Miałem każdy z nich przez dzień w ramach programu Porsche Drive: podstawowy model 718 Cayman i podstawowy model 992.

Moje wrażenia są takie, że 718 jest znacznie bardziej zwrotny i sprawia wrażenie przyklejonego do drogi. Ten, którym jeździłem, nie miał nawet SC ani PASM i nie mogłem przestać się uśmiechać podczas jazdy. Odczucia przez podwozie i kierownicę są na innym poziomie. Z drugiej strony 992 jest lepszy pod każdym innym względem. Jest znacznie mocniejszy, ma lepszy dźwięk, technologia jest znacznie lepsza i prawdopodobnie bardziej nadaje się do codziennego użytku. 992 sprawiał wrażenie poważnego samochodu sportowego, podczas gdy 718 wydawał się bardziej zabawny i przyjemny w prowadzeniu. Gdybym miał jechać krętymi drogami, wybrałbym Caymana. Co ciekawe, mimo że istnieje ogromna różnica między wnętrzem i technologią 992 i 718, uważam, że 718 jest łatwiejszy w obsłudze i bardziej skoncentrowany na kierowcy. 718 jest jak gokart ze wszystkim, czego potrzebujesz na wyciągnięcie ręki. 992 jest jak zaawansowana technologicznie maszyna, która ma również dużą moc i świetne prowadzenie. Po oddaniu 992 usiadłem w 718 w salonie, żeby zobaczyć, czy nadal bardziej mi się podoba. Oczywiście, usiadłem i poczułem się bardziej komfortowo ze wszystkim wokół mnie i skoncentrowanym na kierowcy. Trudno wyjaśnić, dlaczego bardziej mi się podoba, skoro 992 jest tak dużą modernizacją.

Planuję zamówić jeden z nich... trudno się zdecydować, który. Prawdopodobnie nie mogę się pomylić w żaden sposób. Biorąc pod uwagę, że miałem więcej zabawy w 718 i jest tańszy, w tę stronę się skłaniam. Ale z pewnością jest też atrakcja posiadania "kultowego" 911. Za dwa lub trzy lata, kiedy przyzwyczaję się do 718, nie chcę żałować 911... to może być jeszcze droższe.

Uwielbiam 911 od czasu, gdy kupiłem swój pierwszy w 1969 roku. :oops: Ale kiedy pojawił się Boxster, zakochałem się w Porsche z silnikiem umieszczonym centralnie (2 987 i 3 981). Uwielbiam 911, ale bardziej lubię jeździć Porsche z silnikiem umieszczonym centralnie. Czekam z niecierpliwością na mojego Caymana 718 T. Będzie idealny na wzgórza na zachód od Menlo Park w Kalifornii. :)

Uwielbiam 911 od czasu, gdy kupiłem swój pierwszy w 1969 roku. :oops: Ale kiedy pojawił się Boxster, zakochałem się w Porsche z silnikiem umieszczonym centralnie (2 987 i 3 981). Uwielbiam 911, ale bardziej lubię jeździć Porsche z silnikiem umieszczonym centralnie. Czekam z niecierpliwością na mojego Caymana 718 T. Będzie idealny na wzgórza na zachód od Menlo Park w Kalifornii. :)
Cayman T to dokładnie ten, którym byłbym zainteresowany. Mam nadzieję, że obniżenie o 20 mm nie będzie zbyt duże dla naszych dróg.

Cayman T to dokładnie ten, którym byłbym zainteresowany. Mam nadzieję, że obniżenie o 20 mm nie jest zbyt duże dla naszych dróg.
Mieliśmy (lokalna grupa PCA) rajd drogowy przed PVGP (Pittsburgh Vintage GP) w zeszły piątek. Nie był to event na czas i nie był to wyścig. Mieliśmy 28 samochodów, które opuściły miejsce spotkania w grupach po cztery. Były dwie pętle, które przebiegały na północ od miasta. Byłem w ostatniej grupie i ostatnim samochodzie na długiej trasie, która liczyła około 130 mil, głównie pagórkowatymi, krętymi drogami i drogami drugorzędnymi. Nie przyznaję się do niczego ;), ale mogę tylko powiedzieć, że nawet z SPASM i w trybach S i S+ czasami samochód był wspaniały przy prędkościach przekraczających dozwolone. Żaden garb ani dołek nie zakłóciły prowadzenia. Żwir nie powodował obaw. Samochód naprawdę sprawdził się tego dnia. Nie martw się samochodami wyposażonymi w PASM/SPASM.

Dlaczego dealerzy Porsche mówią mi, że większość ludzi, którzy kupują Caymana, ostatecznie chce przejść na 911? Czy to kwestia "prestiżu", czy też lepszej praktyczności, osiągów, czy czegoś innego? 718 i 911 (992) wydają mi się tak różnymi samochodami.

Pomijając cały cynizm, pozwala to dealerowi czerpać zyski ze sprzedaży dwóch samochodów, a czasem z odsprzedaży pierwszego samochodu.

Pomijając cały cynizm, pozwala to dealerowi czerpać zyski ze sprzedaży dwóch samochodów, a czasem z odsprzedaży pierwszego samochodu.
Cóż, decyduję się pomiędzy 718 a 992. Może są uczciwi i mówią mi, żebym kupił samochód, który najprawdopodobniej zatrzymam. A może lepiej dla nich sprzedawać 911.

Cóż, decyduję się między 718 a 992. Może są uczciwi i mówią mi, żebym kupił samochód, który prawdopodobnie zatrzymam. A może lepiej dla nich sprzedawać 911.
Niedawno jeździłem 992 na torze podczas imprezy PEC. To ciężki samochód i tak się prowadzi. Kiedy kupię 911, będzie to jeden z poprzednich generacji. Jeśli chcesz lekkiego, zwinnego samochodu, który wywoła uśmiech na twojej twarzy, Cayman jest tym właściwym.

21 - 40 of 80 Posts