Porsche 718 Forum banner

Wybredne połączenia CarPlay

669 views 10 replies 8 participants last post by  ksurl  
#1 ·
Wiem, że to powinno być już przypiętym tematem, ale czy istnieje dobre rozwiązanie problemu rozłączania CarPlay? Za każdym razem, gdy wjadę na wyboje lub skręcę ostro, CarPlay się rozłącza. Dzieje się tak samo w przypadku połączeń przewodowych i bezprzewodowych.

#2 ·
Wiem, że to powinno być już przypiętym tematem, ale czy istnieje dobre rozwiązanie, aby naprawić rozłączanie CarPlay? Za każdym razem, gdy wjadę na wyboje lub wezmę szybki zakręt, CarPlay się rozłącza. Dzieje się tak samo w przypadku połączeń przewodowych i bezprzewodowych.
Cieszę się, że mojej mamy nie ma na tym forum. Już słyszę ją mówiącą: "ej... przestań brać ostre zakręty!" 😏

Mam niestabilne połączenia, gdzie czasami uruchamiam samochód z podłączonym telefonem i nie rozpoznaje CarPlay, ale nigdy o tym nie słyszałem i zdecydowanie nie brzmi to dobrze. Zrobiłem 3 bardzo dynamiczne górskie przejazdy z ostrymi zakrętami z podłączonym telefonem ze względów nawigacyjnych i nigdy się nie rozłączył. Zrobiłem to również w moim GTI z podłączonym telefonem bez żadnych problemów. To brzmi poważniej niż normalna niestabilność. Czy dealer to sprawdził?

#3 ·
Krótka odpowiedź brzmi: nie, nie ma dobrego rozwiązania, ponieważ powodów jest zbyt wiele. Jedyną rzeczą, która ma sens w przypadku Twojego problemu, jest to, że albo kabel (kable) łączący samochód z telefonem i/lub bezprzewodowy klucz sprzętowy są wadliwe, albo problemem jest gniazdo USB i obwód, do którego się podłączasz. Kable są pierwszym wyborem - sprawdzenie gniazda będzie trudniejsze.

#7 ·
Krótka odpowiedź brzmi: nie, nie ma dobrego rozwiązania, ponieważ istnieje zbyt wiele różnych powodów. Jedyną rzeczą, która ma sens w przypadku Twojego problemu, jest to, że albo kabel (kable) łączący samochód z telefonem i/lub bezprzewodowy klucz sprzętowy są wadliwe, albo problemem jest gniazdo USB i obwód, do którego się podłączasz. Kable są pierwszym wyborem - sprawdzenie gniazda będzie trudniejsze.
Tak, próbowałem wielu kabli i niektóre wydają się lepsze od innych, ale nadal się to zdarza. Do serwisu jadę! :D

#4 ·
Wiem, że to powinno być już przypiętym tematem, ale czy istnieje dobre rozwiązanie, aby zaradzić rozłączaniu CarPlay? Za każdym razem, gdy wjadę na wyboje lub skręcam ostro, CarPlay się rozłącza. Dzieje się tak samo w przypadku połączeń przewodowych i bezprzewodowych.
Mój CarlinKit 4.0 działa idealnie, z wyjątkiem tego problemu. Jeśli otworzę, a następnie zamknę pokrywę konsoli w sposób gwałtowny, CarlinKit się rozłączy. Następnie połączy się ponownie w ciągu 10 do 15 sekund. Rzadko korzystam z konsoli, więc nie było to poważnym problemem. Niezależnie od tego, podejrzewam, że winowajcą jest tani kabel USB, który CarlinKit dostarczył z bezprzewodowym adapterem CarPlay. Pewnego dnia prawdopodobnie zainstaluję inny kabel USB... albo i nie.

#5 ·
Używam
Mój CarlinKit 4.0 działa idealnie, z wyjątkiem tego problemu. Jeśli otworzę, a następnie zamknę pokrywę konsoli w nieuważny sposób, CarlinKit rozłącza się. Następnie ponownie łączy się w ciągu 10 do 15 sekund. Rzadko korzystam z konsoli, więc nie było to poważnym problemem. Niezależnie od tego, podejrzewam, że winowajcą jest tani kabel USB, który CarlinKit dostarczył z bezprzewodowym adapterem CarPlay. Pewnie któregoś dnia zainstaluję inny kabel USB... albo i nie.
Używam kabla spiralnego marki Porsche za 50 dolarów z obrotowym połączeniem USB. Jest niesamowity. Zdecydowanie spróbowałbym wysokiej jakości kabla, a ten Porsche jest świetny do złącza lightning. Nie wiem, czy robią go do C.

#9 ·
Stwierdziłem, że mój Cayman jest wybredny jeśli chodzi o kable. Kiedy poszedłem odebrać mojego Caymana, wziąłem kabel USB A do C z Miata, który zawsze działał idealnie w tym samochodzie z CarPlay. I miałem nieustanne problemy z CarPlay przez całą drogę do domu. Później zamieniłem na inny kabel i nie miałem już żadnych problemów.