Porsche 718 Forum banner

Pytania dotyczące montażu: GT4/Spyder 20x9 ET45 z przodu? TE37 M-Spec

1.7K views 10 replies 5 participants last post by  ggperformance  
#1 ·
Cześć wszystkim, szukam zestawu felg TE37 M-Spec na lato/tor dla mojego 718 Spyder, który ma takie samo dopasowanie jak 718 GT4.

Czy ktoś kiedyś jeździł na 20x9 +45 w połączeniu z 245/35/20 z przodu i może podzielić się zdjęciami i/lub doświadczeniami? Obawiam się, że będą obcierać na standardowej wysokości i pochyleniu. Wydaje się, że specyfikacja 20x8,5 +48 jest wyprzedana i wycofana z produkcji, co byłoby o wiele bardziej idealne.

Tył będzie w specyfikacji OEM 20x11+50, więc nie ma z tym problemu.

Nie mam nic przeciwko ustawieniu nieco bardziej negatywnego pochylenia na tor, ale +22 więcej od fabryki wygląda na to, że będzie obcierać.

Zdjęcie dla odniesienia
Image

#3 ·
Odwołałbym się do tego wątku https://www.718forum.com/threads/718-aftermarket-wheel-fitment-info.6618/#post-29946 i wykonałbym kilka obliczeń/pomiarów na swoim samochodzie. Jeżdżę na 20x8 et57 z dystansami 15 mm z przodu + obniżone zawieszenie i nie mam żadnych otarć w nadkolu. Jednak mam również zawieszenie pneumatyczne, więc prześwit amortyzatora może być inny.
Widziałem ten wątek, ale niestety nie mogłem znaleźć nikogo, kto faktycznie jeździł na 20x9+45.
Wygląda na to, że z twoją specyfikacją kół i dystansem wystajesz 13 mm więcej niż specyfikacja OEM.
TE37 wystawałoby wtedy kolejne 10 mm ponad to, co masz teraz. Myślisz, że twój setup będzie teraz obcierał?

Myślę, że jedynym sposobem, aby to naprawdę przetestować, jest zdobycie dystansu 22 mm i zestawu dłuższych śrub do kół. Mam przeczucie, że będzie wystawał za bardzo, zwłaszcza na pozycji 3 i 9.
Image

#8 ·
Przód będzie wystawał o ~5 mm za dużo z fabrycznym pochyleniem. Płyty Tarett lub Vorshlag to naprawią.
Tył jest oczywiście w porządku..

Chętnie pomogę z mocowaniami amortyzatorów lub odpowiednimi felgami Apex z odpowiednim odsadzeniem :)

Cześć wszystkim, szukam zestawu felg TE37 M-Spec na lato/tor dla mojego 718 Spyder, który ma takie samo dopasowanie jak 718 GT4.

Czy ktoś kiedykolwiek jeździł na 20x9 +45 w połączeniu z 245/35/20 z przodu i może podzielić się zdjęciami i/lub doświadczeniami? Obawiam się, że będą obcierać przy standardowej wysokości i pochyleniu. Wydaje się, że specyfikacja 20x8,5 +48 jest wyprzedana i wycofana z produkcji, co byłoby o wiele bardziej idealne.

Tył będzie miał specyfikację OEM 20x11+50, więc nie ma problemu.

Nie mam nic przeciwko ustawieniu nieco większego negatywnego pochylenia na tor, ale +22 więcej wystawania z fabryki wydaje się, że będzie obcierać.

Zdjęcie dla odniesienia
View attachment 83864

#9 ·
Te będą miały ~5 mm za duży wysięg z przodu ze standardowym pochyleniem. Płyty Tarett lub Vorshlag to naprawią.
Tyły są oczywiście w porządku..

Chętnie pomogę z mocowaniami amortyzatorów lub odpowiednimi felgami Apex z odpowiednim offsetem :)
Czy możesz przesłać mi cennik VS-5RS w kolorze złotym, opcja PCCB.

#11 ·