Właśnie zainstalowany w moim GTS, wraz z kontrolerem Cargraphic. WOW !! 😁
Przede wszystkim dźwięk, ponieważ pozbywa się OPF. Większość z nich twierdzi, że zwiększa moc i moment obrotowy w niskich wartościach dwucyfrowych, ale jest to pomijalne. Niektórzy dostawcy oferują lepsze gwarancje i obsługę klienta. Nie powinno to wpływać na gwarancję, ale może to zależeć od dealera.Czy różnica dotyczy tylko dźwięku? Jakieś inne korzyści? Czy istnieje jakaś zasadnicza różnica między różnymi dostawcami OAP? Jak to wpływa na gwarancję na samochód?
Nawet GT4 odnotowuje zyski po tuningu o około 20 do 30 koni mechanicznych, według tunerów.fabryczne ustawienia GT4 pozwalają na 100% położenia przepustnicy, podczas gdy w modelach GTS ustawienie WOT wynosi < 100%. Oprogramowanie sterujące silnikiem to różnica między dwoma silnikami 4.0 o mocy 394 i 414 KM (netto SAE)
silnik GT4RS 4.0 to silnik GT3 zaadaptowany do układu mid-engine i inny niż wersja GTS / GT4
Właśnie założyłem 2-trybowy cargrpahic, również łatwo odwracalny. Zleciłem to mojemu mechanikowi, więc było łatwoMam te same OAP. Są świetne. 2023 718 GT4. Przyglądałem się sterownikom zaworów, ale instalacja jest uciążliwa i tak czy inaczej zostawiłbym je zawsze otwarte. Więc użyłem metalowych kołnierzy za 6 dolarów, które utrzymują otwarte zawory na siłownikach próżniowych. Zajęło to około 10 minut i brzmi niesamowicie. Plus łatwo odwracalne w dowolnym momencie, gdy będę musiał.
Sądzę, że jestem w amunicji, że uwielbiam moje 23 CGTS w stanie fabrycznym. Nie jeżdżę nią po torze, po prostu cieszę się wrażeniami z jazdy. Może to dlatego, że mam prawie 70 lat i posiadałem mnóstwo (40) samochodów sportowych... prawie idealny (dla mnie) od momentu, gdy zobaczyłem ją w Stuttgarcie...Właśnie odebrałem 24 GTS 4.0. Zainstalowałem Flat 6 OAP i zaślepiłem przewody podciśnieniowe, aby utrzymać otwarte zawory wydechowe. To całkowicie zmieniło samochód. Brzmi niesamowicie i ciągnie tak mocno przy wysokich obrotach. Niesamowite
Tak, dwadzieścia KM bez dodatkowego momentu obrotowego nie przekłada się na nic. To zawieszenie 991 GT3 odróżnia GT4, chociaż nie jest to prawdziwy samochód GT bez silnika wyścigowego. Będę musiał znaleźć sposób, aby usłyszeć niektóre z tych rur osobiście. Dokładniej, jak ci się podoba twoja?GT4 i GTS mają ten sam moment obrotowy, a Porsche oczywiście projektuje z myślą o trwałości, a nie próbuje ograniczać ani powstrzymywać. Przeskok z mojego GTS do GT4 nawet nie zauważyłem różnicy w mocy, bardziej różnice w podwoziu.
Kanał YouTube Flat6 motorsports przetestował wiele wydechów 4.0, ale bardziej na tylnej skrzynce niż na OAP, ale szczerze mówiąc, naprawdę trzeba je usłyszeć osobiście. Jak pełna konfiguracja wyścigowa brzmi to śmiesznie, ale dla większości zbyt głośno do normalnego użytku.
Czy nie dostałeś swojego z Alibaby? Myślę, że to chińskie podróbki, ale nie jestem pewien, kogo podrabiają. Flat6? Znacznie tańsze niż większość innych, ale może to budzić obawy. Pracowałem z wieloma dostawcami offshore, w tym z Chin i są znani z (między innymi) zastępowania materiałów.Właśnie zainstalowałem OAP's w moim GTS. ZDECYDOWANIE warte wysiłku zarówno dla dźwięku, który jest w sam raz, nie będąc natrętnym, jak i dla mocy.
Tak, pomiędzy katalizatorami a OPF. Jeśli chodzi o dźwięk, trudno powiedzieć, ponieważ istnieje tak wiele zmiennych w nagraniach z YouTube. Właściwie te, które słyszałem i które najbardziej mi się podobają, pochodzą od Cartographic. Wymagają zarówno swojego tłumika / rury krzyżowej, jak i OAPs, więc jest to dość (zbyt) drogie.OAPs 100-procentowy wzrost mocy bez strojenia. Większość OAPs będzie brzmiała tak samo. To dosłownie stosunkowo prosta rura łącząca dwie inne rury. Tylny tłumik będzie miał największy wpływ na ton.