Co byś wybrał, gdybyś mógł wybrać tylko jeden dla podstawowego Caymana z 6-biegową manualną skrzynią biegów?
Tak, między Sport Chrono i PASM wybrałbym PASM.Sport PASM i PTV to dwie opcje, które polecam każdemu nabywcy modelu 718
Całkowicie w porządku jest posiadanie go bez PTV, bez względu na to, czy jeździsz po torze, czy tylko jako codzienny samochód.Czy PTV jest naprawdę potrzebne, jeśli nie śledzisz samochodu regularnie? Co najwyżej jeden dzień na torze w roku...
Słyszałem, że szybciej zużywa tylne hamulce, ponieważ zawsze hamuje wewnętrzny podczas skręcania.
Ach, teraz to zrobiłeś.Ciekawe pytanie…. SC daje ci sportowy PSM, a biorąc pod uwagę, że wchodzę w poślizg moim samochodem w każdym zakręcie, który mogę znaleźć, sportowy PSM jest DUŻO bardziej zabawny. Więc SC byłby moim pierwszym wyborem dla zabawy przy niskich prędkościach w nadsterowności. PTV na drugim miejscu, ponieważ nadsterowność jest znacznie łatwiejsza do modulacji. Następnie PASM, który jest świetny, jeśli po prostu pokonujesz kręte drogi.
Właściwie, dostałbym wszystkie trzy (i miałem je dwa razy), zanim dostałbym cokolwiek innego.
Dlaczego to pytanie?Który byś wybrał, gdybyś mógł wybrać tylko jeden dla 6-biegowej manualnej podstawy Caymana.
Uderzasz w zawiłości PSM. Znajdziesz wyjaśnienie Porsche dotyczące PSM w tym samym zestawie prasowym, do którego podałem link w odniesieniu do PASM.… Czy mówisz, że podstawowy Cayman nie może zerwać przyczepności nawet na pierwszym biegu bez sport chrono i PTV? Czy nie ma sposobu, aby całkowicie wyłączyć kontrolę stabilizacji/trakcji?...
Myślałem, że zrobią wersję benzynową i hybrydową przez kilka lat, zanim przejdą na hybrydę / EV?Benzynowa wersja 718 ma tylko rok życia. Jeśli nie możesz dostać tego, czego chcesz teraz, to koniec.
Mam oba w moim 2021 T i jest to manual. Nie jeżdżę moim samochodem po torze. Jednakże, jako mój codzienny kierowca, stwierdzam, że 95% czasu jeżdżę w trybie Sport. Więc prawie wcale nie wybieram między trybami jazdy. Używam trybów PASM w zależności od warunków drogowych i tempa jazdy. Więc mój głos idzie na PASM.Który byś wybrał, gdybyś mógł wybrać tylko jeden dla podstawowego Caymana z 6-biegową manualną skrzynią biegów.
Czy uważasz, że automatyczne dopasowywanie obrotów przy redukcji jest super ważne po jego posiadaniu? A może mógłbyś żyć dobrze i cieszyć się samochodem bez tego? Gdybyś miał napięty budżet, czy powiedziałbyś, że jest to pozycja obowiązkowa po PASM, czy też niekoniecznie warta kolejnych 2500+\$?Mam oba w moim 2021 T i jest to manual. Nie śledzę mojego samochodu. Jednak jako mój codzienny kierowca stwierdzam, że jeżdżę w trybie sportowym 95% czasu. Więc prawie wcale nie wybieram między trybami jazdy. Używam trybów PASM w zależności od warunków na drodze i tempa jazdy. Więc mój głos to PASM.