Porsche 718 Forum banner
161 - 180 of 260 Posts
Nie wspominając o oszczędnościach MT na podatku od sprzedaży.
Co kilka lat ustawodawca mówi o wprowadzeniu takiego podatku, abyśmy mogli przejąć pieniądze od wszystkich bogatych turystów. Na szczęście kontrargument użycia podatków od ośrodków wypoczynkowych, aby reszta z nas nie została przybita, utrzymał stabilność.

Nigdy nie pomyślałem o użyciu osłony LLC, aby uniknąć podatku od sprzedaży, ale tak, ciekawy pomysł. Nie powiem mojemu senatorowi stanowemu, chyba że chcesz, żebym to zrobił.......

Po roku w końcu na coś wpadłem. Nawet znalazłem tablicę rejestracyjną, która oddaje mój lakier Lava.

Entuzjaści prawdopodobnie zrozumieją "6SPeeD". Niektórzy zrozumieją "ManualTransmission". Przypadkowo MT oznacza również Montanę, co sprawia, że jest jeszcze zabawniej. Ci, którzy nie zrozumieją "6SPeeD", podrapią się po głowach, zastanawiając się, o co mi chodzi w naszym pięknym stanie (6 SpuDs MonTana ?????? Co to za facet, hodowca ziemniaków z bardzo małą farmą?).

Cieszę się, że pomyślałem o "ManualTransmission". DMV wymaga, abyśmy wysłali drugi wybór, a wszystkie alternatywne warianty 6 biegów są już zajęte (6speed, 6spd, 6 spd itp.).......

Oznaczenie modelu plus tablica rejestracyjna zawiera teraz idealnie wyśrodkowaną pełną specyfikację mojego samochodu:

718 Cayman GTS
6-biegowa manualna skrzynia biegów

View attachment 52151

Bonus za zamieszczenie w tym wątku? Wychodzę teraz, żeby wyprostować tablicę rejestracyjną!!!!!

Dawno temu zrobiłem spersonalizowaną tablicę rejestracyjną, ale ostatnio nie jestem tym zbytnio zainteresowany. Gdybym miał spersonalizować tablicę, mógłbym wybrać coś w stylu "BOXTOP" lub coś innego dowcipnego.

Jednak kalifornijski DMV kilka lat temu przeprowadził ankietę, pytając, które tablice rejestracyjne w stylu vintage ludzie chcieliby przywrócić. Do wyboru były:

Czarne na żółtych tablicach z lat 1956-1962
Image

Żółte na czarnych tablicach z lat 1963-1969
Image

Żółte na niebieskich tablicach z lat 1970-1981
Image

Niebieskie na białych tablicach z lat 1982-1987
Image

Od 1982 roku nasza standardowa tablica jest niebieska na białym tle,
chociaż projekt kilka razy się zmienił. To
jest nasza obecna tablica
Image

Obecne tablice są dość nudne i poza czarnymi na żółtych lub żółtymi na czarnych, żadna z tablic nie została wybrana. Aby tablica została przywrócona, musiała uzyskać minimalną liczbę głosów, a jedyną tablicą, która uzyskała wystarczającą liczbę polubień, był żółty na czarnym wzór. Mając to na uwadze, DMV zaprojektował nową żółtą na czarnej tablicy z obecną czcionką i odblaskowymi farbami, aby spełnić obecne standardy. Tablica cieszy się ogromną popularnością wśród osób, które umieszczają je na wielu swoich samochodach. DMV zezwolił na losową sekwencję numerów z zaledwie sześcioma literami i znakami lub można było mieć spersonalizowaną tablicę z maksymalnie siedmioma znakami/numerami. Poszedłem ścieżką losowo numerowanej tablicy dla Macana i nowej Box. Oto jak wygląda nowa tablica:
Image

Kalifornia poszła o krok dalej i autoryzowała cyfrową tablicę rejestracyjną, którą można kupić za pośrednictwem zewnętrznego dostawcy, ale brakuje jej wyobraźni i uważam, że jest nieporęczna. Nie mają cyfrowej przedniej tablicy, więc musisz użyć standardowej tablicy dla przodu samochodu, jeśli chcesz umieścić tablicę na samochodzie. Pozwala to na opłacenie rejestracji online, a cyfrowa tablica jest aktualizowana o nowy cyfrowy tag. DMV zezwala również na przednią tablicę typu "wrap", ale jeszcze ich nie oglądałem.

kilka starych w kolejności:
MINI Cooper (mam też LTS MTR w Cooper S cabrio, którym jeździ mój syn)
M4 Cabrio
911 C4 widebody Midnight Blue (chciałbym, żeby to auto wciąż było moje!)
Dodge Magnum SRT8
Ulepszony Jeep Wrangler z 2013 roku (czy ktoś może zgadnąć, co to mówi - 2 znaczenia, które miałyby sens dla każdego jeepa?)

I wreszcie moje BMW i3
(y)(y)
I tu byłem dumny z jednej (pojedynczej) tablicy, którą wymyśliłem, i zajęło mi to cały rok......

Nie jestem Jeepy, ale zakładając, że "Jack" w jakiś sposób odnosi się do "Jeep", a twój ulepszony Wrangler był szczególnie wdzięczny, gdy skakał z kamienia na kamień, właśnie zrozumiałem jedno ze znaczeń przedostatniej tablicy.

Chylę czoła przed twoją kreatywnością.

(y)(y)
I tu byłem dumny z jednego (pojedynczego) talerza, który wymyśliłem i zajęło mi to cały rok......

Nie jestem Jeepy, ale zakładając, że "Jack" w jakiś sposób odnosi się do "Jeep", a Twój podrasowany Wrangler był szczególnie wdzięczny, gdy skakał ze skały na skałę, właśnie zrozumiałem jedno ze znaczeń przedostatniej tablicy.

Chylę czoła przed Twoją kreatywnością.
Oczywiście rymowanka:
Jack bądź zwinny, Jack bądź szybki,
Jack przeskocz świecznik

Aha, zgaduję, i3 jest elektryczny z akumulatorem 33 kWh... czy to dużo jak na EV?
Idealnie! A podwójne było to, że Jeep z 2013 roku był serią "JK", co oznacza JK, bądź zwinny i nie przewracaj się :ROFLMAO: - Bóg wie, że miałem go w kilku niepewnych miejscach

Jeśli chodzi o 33 KWH, to dość mała bateria w porównaniu do dzisiejszych elektryków, ale w samochodzie o wadze 3000 funtów pozwala mi to na przejechanie około 120 mil średnio. Wszystko, czego potrzebujesz w codziennym samochodzie miejskim, i ma zapasowy przedłużacz zasięgu zasilany gazem (generator), który utrzyma mnie w ruchu na zawsze, jeśli będę go potrzebował.

161 - 180 of 260 Posts