Menu WLAN - służy do uzyskiwania dostępu do hotspotu samochodu i jest wymagane do korzystania z aplikacji czasu okrążenia w Porsche.
Nav - włącza różne opcje nawigacji
Sprawdź antenę GPS
Menu WLAN - służy do uzyskiwania dostępu do hotspotu samochodu i jest wymagane do korzystania z aplikacji czasu okrążenia w Porsche.Włączanie funkcji
Dobry wynik, musiałem przeczytać z różnych źródeł, aby dowiedzieć się, co to wszystko znaczy. Miałem szczęście i moje oprogramowanie układowe zostało uwzględnione w głównym pliku do pobrania MIB.Moja wersja FW nie została uwzględniona w pobranym pliku:
View attachment 38560
Najbliższa była P4172
View attachment 38561
Zastanawiam się, czy powinienem kontynuować procedurę, czy nie.
Edycja:
Tym razem postępowałem zgodnie z instrukcjami bardziej szczegółowo i dowiedziałem się, że musisz pobrać właściwą wersję oprogramowania układowego ze strony mibsolution.one, szukałem dokładnie tej samej wersji FW, ale nie mogłem jej znaleźć, więc pomyślałem, że mój PCM nie jest obsługiwany, potem czytając uważnie, odkryłem, że istnieją obsługiwane wersje, które są podane po prawej stronie każdego FW:
View attachment 38566
Czy włączyłeś funkcje w GEM? Musiałem włączyć Nav z moim regionem (NAR) dla Ameryki Północnej, aby u mnie działało. Jeszcze nie testowałem AA, ponieważ nie mam telefonu z funkcjonalnym AA. Nawigacja działa świetnie w moim samochodzie. Jeszcze nie włączyłem niektórych innych funkcji. Wygląda na to, że trzeba użyć menu MIB do niektórych rzeczy, ponieważ przeszedłem przez wszystkie opcje menu w GEM. Muszę więcej o tym poczytać lub dołączyć do forum.Udało mi się wczoraj załatać mój PCM, ale wciąż nie widzę ikony Android Auto na ekranie głównym, aktywowałem również nawigację, ale jest niedostępna
A masz CarPlay z fabryki? Jeśli tak, antena GPS jest wstępnie zainstalowana. Zrobię zdjęcia moich ustawień GEM.Cóż, w końcu udało mi się wgrać M.I.B. metodą z karty SD. Wszystko poszło idealnie, nawet usunąłem błąd SVM, ale ani Android Auto, ani Nawigacja nie zostały aktywowane, mimo że na MIB pojawiają się jako aktywne.
Według M.I.B. Nawigacja została pomyślnie aktywowana
View attachment 38597
Jednak po kliknięciu przycisku NAV lub MAP, otrzymuję to:
View attachment 38598
Taka sama sytuacja ma miejsce w przypadku Android Auto, pojawia się jako aktywne, ale nic się nie dzieje po podłączeniu USB do telefonu:
View attachment 38599
Nie wiem, co robić w tym momencie, każda pomoc będzie mile widziana.
Tak, mam Apple CarPlay z fabryki, ale nie Android Auto ani nawigacjiA masz CarPlay z fabryki? Jeśli tak, antena GPS jest wstępnie zainstalowana. Zrobię zdjęcia moich ustawień GEM.
Fajnie, w takim razie masz to, czego potrzebujesz do nawigacji. Oto, co włączyłem.Tak, mam Apple CarPlay z fabryki, ale nie Android Auto ani nawigację
Dzięki @edub, doceniam Twój wkład! Sprawdzę ten link, aby uzyskać więcej informacji. Znalazłem inne rzeczy online, ale nie ten.Zaktualizowałem kilka zmian zasugerowanych we wcześniejszych instrukcjach zamieszczonych tutaj - https://www.carpokes.com/viewtopic.php?p=2623
Niestety formatowanie postów dla różnych zapleczy forum to udręka, więc jeszcze nie zaktualizowałem treści tego wątku.
Dobra robota!Cześć wszystkim, udało mi się aktywować Android Auto za pomocą niestandardowego oprogramowania, nie było to łatwe, potrzebowałem pomocy od innego członka grupy telegramowej MIB, ale nigdy nie udało mi się uruchomić nawigacji, ponieważ nie ma map dla Peru.
View attachment 38761
View attachment 38758
View attachment 38759
View attachment 38760
Z powodzeniem używam CarlinKit3.0 po przejściu przez ten wątek. Uruchamiam przez niego Carplay, ale nie AA. Kilka razy się zaciął, ale ogólnie jestem bardzo zadowolony z urządzenia.Mój Android Auto działał bez zarzutu. Jednak podłączanie telefonu do USB za każdym razem, gdy wsiadam do samochodu, to udręka.
Widzę, że jest takie pudełko o nazwie carlinkit 3.0, czy ktoś miał z nim dobre doświadczenia dla pcm4.0?
Super, że udało Ci się przeprowadzić aktualizację. Zastanawiam się, czy możesz użyć map z innego modelu samochodu, może VW? Wyobrażam sobie jednak, że Mapy Google lub inna usługa map opartych na telefonie jest tam dokładniejsza, prawda?Cześć wszystkim, udało mi się aktywować Android Auto za pomocą niestandardowego oprogramowania, nie było to łatwe, potrzebowałem pomocy od kolegi z grupy telegramowej MIB, ale nigdy nie udało mi się uruchomić nawigacji, ponieważ nie ma map dla Peru.
View attachment 38761