Porsche 718 Forum banner

Kreda i kredka!

58K views 60 replies 30 participants last post by  Treemagnet  
#1 ·
Uwielbiam ten kolor i chcę, żeby niektórzy właściciele zamieścili zdjęcia swoich Crayon / Chalk 718! Zapraszam do dyskusji na temat tego, co w nim lubicie lub czego nienawidzicie. To trudny kolor do uchwycenia na zdjęciach, prawie porcelanowa szarość wygląda świetnie w naturze i czekając na przybycie mojego 2018 Chalk 718, miałem nadzieję zobaczyć niektóre z waszych!

#7 ·
Crayon trzeba zobaczyć, żeby go docenić. Jestem bardzo zadowolony ze swojego GT Silver 718, ale najlepiej wyglądającym 718, jaki widziałem, był Crayon z przydymionymi reflektorami i tylnymi światłami oraz czarnymi napisami. Charakterystyczny i elegancki.
To jest dokładnie poprawne. Kilka miesięcy temu moja żona i ja spacerowaliśmy po placu dealera i był tam 911 w kolorze Chalk......pierwszą rzeczą, jaką powiedziała, jaki to kolor, jest piękny.......ciekawy kolor.

#9 ·
Muszę powiedzieć, że naprawdę nie mogę się doczekać, żeby znowu zobaczyć to na własne oczy. Mój samochód został kupiony od dalekiego dealera, więc widziałem tylko film i zdjęcia, jak jest ładowany na tył zamkniętej przyczepy... mam nadzieję, że 1 tydzień! @mazyo Czy powłoka ceramiczna w ogóle przyciemniła lakier? I w jakim stanie jesteś i ile zapłaciłeś? Czy to było całe auto?

#16 ·
Muszę powiedzieć, że naprawdę nie mogę się doczekać, żeby znowu zobaczyć to na własne oczy... mój samochód został kupiony od dalekiego dealera, więc widziałem tylko film i zdjęcia, jak był ładowany na tył zamkniętej przyczepy... mam nadzieję, że 1 tydzień!
@mazyo czy powłoka ceramiczna w ogóle przyciemniła lakier? I w jakim stanie jesteś i ile zapłaciłeś? Czy to było całe auto?
Tak, zrobiłem całe auto. Jestem właścicielem małej firmy detailingowej w moim biurowcu w Los Angeles, więc kosztowało mnie to tylko 300 dolarów za ceramiczne pro i robociznę.
Nie przyciemniło to w ogóle koloru.

#18 ·
@cipher Crayon to to samo co Chalk, w zależności od tego, w jakim kraju się znajdujesz... Po raz pierwszy usłyszałem o tym od mojego przyjaciela, który jest mechanikiem Porsche w Brisbane w Australii i nazywają to Crayon, a nie Chalk...
...lub jeśli twój mechanik pracuje nad Fordem Thunderbird z 1977 roku... nazwałby to gołębią szarością... bez żartów... ?

#21 ·
Jak zauważył @Porsche2018, kredka (...jestem w Australii...) przyjmuje kolor otoczenia. Po zobaczeniu białego i kredki obok siebie pomyślałem, że oba wyglądają świetnie. Kredka miała jednak przewagę, ponieważ jej nieco mniej odblaskowy wygląd pozwala, aby kształt samochodu był najbardziej zauważalną cechą - co jest dobrą rzeczą w 718 - a nie sam kolor.

#22 ·
Mam Boxstera S w kolorze kredowym. Pierwotnie chciałem biały i siedziałem w salonie, agonizując nad dwoma 718 (białym i kredowym), ponieważ kredowy wyglądał wyjątkowo. Ostatecznie wybrałem kredowy i nie żałowałem. Czarne napisy i koła również bardzo do niego pasują i, jak pisali inni, wygląda inaczej w różnych światłach. Samochód jest piękny sam w sobie, ale myślę, że to kolor przyciągnął wzrok, facet przechodzący przez ulicę, gdy siedziałem w korku, żeby powiedzieć, jaki wspaniały samochód mam?. Spróbuję przesłać kilka zdjęć..

#25 ·
Myślę, że kolor "crayon" to coś w rodzaju rzeczy, którą się albo lubi, albo nienawidzi... Mi osobiście bardzo się podobał. Dealer miał na miejscu prawie dwa identyczne spect cgts, jeden w kolorze "crayon", a drugi w kolorze grafitowym. Podobały mi się oba kolory i uznałem, że "crayon" na żywo jest całkiem wyjątkowy, ale moja żona była absolutnie przeciwna, więc wziąłem grafitowy.

#28 ·
Uwielbiam ten kolor i chcę, żeby niektórzy właściciele zamieścili zdjęcia swoich Crayon / Chalk 718s! Zapraszam do dyskusji na temat tego, co w nim kochasz lub nienawidzisz... to trudny kolor do uchwycenia na zdjęciach, ten prawie porcelanowy szary wygląda świetnie w rzeczywistości i czekając na przybycie mojego 2018 Chalk 718, miałem nadzieję zobaczyć kilka waszych!
Zakupiony 718 Boxster S w listopadzie 2018 roku. Kolor "Crayon" i czarny.
Często otrzymuję pozytywne komentarze na temat koloru - czasami podczas tankowania.
Zazwyczaj młodzi ludzie, którzy uważają, że kolor jest sportowy.
Załączyłem kilka zdjęć - gdy samochód był w salonie i na moim miejscu parkingowym w centrum miasta.

Attachments

#29 ·
Prawdę mówiąc, zakochałem się w tym kolorze. Zamierzam złożyć zamówienie na moje pierwsze w historii porsche, będzie to podstawowy cayman w kolorze kredowym z 20-calowymi felgami carrera s w kolorze czarnym z wysokim połyskiem. Jak już wspomniałem, zdjęcia nie oddają sprawiedliwości temu kolorowi. Widziałem go na żywo. To, co w nim uwielbiam, to między innymi to, że oszałamia wszystkich, tzn. patrzysz na samochód i myślisz: „co to k.. jest?” tzn. próbujesz rozgryźć, jaki to kolor. Jest nieuchwytny i tajemniczy 😜.

#36 ·
#39 ·
Uwielbiam ten kolor i chcę, żeby niektórzy właściciele zamieścili zdjęcia swoich Crayon / Chalk 718! Zapraszam do dyskusji na temat tego, co w nim kochasz lub nienawidzisz... to trudny kolor do uchwycenia na zdjęciach, ten prawie porcelanowy szary wygląda świetnie w rzeczywistości i czekając na przybycie mojego Chalk 718 z 2018 roku, miałem nadzieję zobaczyć niektóre z waszych!