Porsche 718 Forum banner
41 - 49 of 49 Posts
Używam ściągaczki do wody California do szybkiego przetarcia, aby usunąć większość stojącej wody. Mam to od ponad 20 lat. Weathertech też robi dobry.
Image
Lubię też ręcznik do osuszania z mikrofibry Groits. Następnie używam mojej 20-galonowej sprężarki powietrza z dyszą powietrzną. Krótkie, szybkie podmuchy, aby usunąć wodę z ukrytych obszarów. Następnie zdmuchuję to. Stwierdziłem, że jest to szybsze niż moja dmuchawa plecakowa Stihl 800 (najgorsza dmuchawa plecakowa, jaką można kupić, odepchnie kamienie krajobrazowe).

Przepraszam, jestem zbyt staroświecki i paranoiczny. Myję samochód ręcznie gąbką z mikrofibry i osuszam go ręcznie ręcznikami z mikrofibry. W obu przypadkach BARDZO DELIKATNIE.

Mój myjka ciśnieniowa zasilana benzyną o mocy 3500 PSI ma dużą etykietę z czaszką i skrzyżowanymi piszczelami, która ostrzega, że skierowanie na ludzką skórę może spowodować poważne obrażenia lub wymagać amputacji. I chociaż moja dmuchawa do liści zasilana benzyną nie jest Stihl 800, może zbierać kamienie wielkości kamyków i dobrze piaskować płot naszych sąsiadów. Jestem wystarczająco ostrożny w obu przypadkach, ale jeśli spróbowałbym użyć któregoś z nich do mycia lub suszenia mojego Porsche, obawiam się, że pan Murphy wyjdzie z ukrycia i pożałuję nieoczekiwanego zdarzenia, cokolwiek by to nie było.

Jeśli moje ręczniki z mikrofibry są wystarczająco miękkie, aby zrobić wygodne łóżko dla naszych ostatnich gości, są wystarczająco miękkie, aby wysuszyć mojego Caymana....

Porsche-dziwność nigdy nie jest tu potępiana.
Walcz z systemem!
Bądź dziwny!
Dziwność jest tu normą.
Ludzie, którzy myją swoje własne samochody, to wymierający gatunek.
Jeśli chcesz, żeby było dobrze, jak to mówią... zrób to sam.
Tracę sen, jeśli moje samochody nie są czyste.
Jestem Królem Dziwaków w moim domu.
Noszę moją koronę z dumą.

Dziwność Porsche nigdy nie jest tu potępiana.

Walcz z systemem!
Bądź dziwny!
Dziwność jest tu normą.
Ludzie, którzy myją swoje własne samochody, to wymierający gatunek.
Jeśli chcesz, żeby było zrobione dobrze, jak to się mówi... zrób to sam.
Tracę sen, jeśli moje samochody nie są czyste.
Jestem Królem Dziwnym w moim domu.
Noszę moją koronę z dumą.
Nienawidzę cię detronizować, ale dla mnie brzmisz jak normalny, dobrze przystosowany, rozsądny facet!

🤣🤣

Samochód jest pokryty powłoką ceramiczną....mycie ręczne...początkowe suszenie dmuchawą ego z nasadką ego stubby, a następnie wykończenie wilgotnym ręcznikiem z mikrofibry i sprayem do detali. Przejedź się nim, aby rozgrzać i osuszyć wirniki.

Mam Air Force Master Blaster do suszenia motocykli, ale jest za mały do samochodu.
Ja również używam EGO. Bardzo pomaga!!

Używam dmuchawy EGO do wszystkich moich samochodów. To (plus powłoka ceramiczna) sprawia, że suszenie samochodu jest o wiele szybsze i bezpieczniejsze dla lakieru. Mam czarne samochody po korekcie lakieru i jestem BARDZO wybredny, jeśli chodzi o ślady po zawirowaniach. Ta technika sprawia, że są gładkie jak lustro!

41 - 49 of 49 Posts