Porsche 718 Forum banner

W hołdzie dla kolorowych pasów bezpieczeństwa

7.6K views 37 replies 23 participants last post by  rohde88  
#1 ·
Wiem, że dla wielu osób wszystko oprócz czarnych pasów bezpieczeństwa jest szalonym marnotrawstwem pieniędzy i opcją, którą należy zignorować. Ale chciałem uzasadnić, że są one jedną z niezbędnych opcji do wyboru.

Za każdym razem, gdy widzę moje żółte pasy bezpieczeństwa, uśmiecham się. I tylko wpinając je, zanim jeszcze przekręcę zapłon, mały głos w mojej głowie mówi mi, że to będzie fajne 🤩

Więc dla niezdecydowanych - zróbcie to. Za tę cenę powiedziałbym, że są najlepszą opcją w przeliczeniu na funta.

#3 · (Edited)
Zgadzam się. Pierwotnie zamówiłem swój samochód z żółtymi pasami, aby go trochę "podkręcić". Nigdy nie otrzymałem przydziału, więc kupiłem samochód CPO w kolorze shark blue, który ma kredowe pasy! Nienawidzę ich. Następne na mojej liście są pasy w kolorze shark blue, ale nie jestem pewien, czy wybrać oryginalne Porsche, czy skorzystać z Seatbelt Planet. Czy ktoś chce wymienić moje kredowe pasy na swoje niebieskie....??:unsure:

#5 ·
Zgadzam się. Pierwotnie zamówiłem swój samochód z żółtymi pasami, aby go trochę "podkręcić". Nigdy nie otrzymałem przydziału, więc kupiłem niebieski samochód CPO, który ma kredowe pasy! Nienawidzę ich.
Następne na mojej liście są niebieskie pasy, ale nie jestem pewien, czy wybrać oryginalne Porsche, czy użyć Seatbelt Planet.
Czy ktoś chce wymienić moje kredowe pasy na swoje niebieskie....??:unsure:

#4 ·
Myślę, że z czarnym wnętrzem kolor pasów bezpieczeństwa może dodać ładny akcent. Zrobiłbym to. Z innym kolorem wnętrza myślę, że albo masz czarne pasy bezpieczeństwa, albo dopasowujesz kolor do wnętrza. Może są wyjątki. Mam kredowe wnętrze i nie wyobrażam sobie czerwonych lub żółtych pasów bezpieczeństwa.

#7 ·
Myślę, że z czarnym wnętrzem kolor pasów bezpieczeństwa może dodać miły akcent. Zrobiłbym to. Z innym kolorem wnętrza myślę, że albo masz czarne pasy bezpieczeństwa, albo dopasowujesz kolor do wnętrza. Może są wyjątki. Mam kredowe wnętrze i nie wyobrażam sobie czerwonych lub żółtych pasów bezpieczeństwa.
Możesz mieć rację co do kredy, ale jeśli masz jasny wygląd zewnętrzny, jak czerwony lub niebieski, to by się wyróżniało

#8 ·
Uwielbiałem moje czerwone pasy w moim czerwonym 981 Guard z czarnym wnętrzem. Z dwukolorowym wnętrzem w 718 nie chciałem trzeciego koloru i ani espresso, ani koniak nie były dostępne, więc zostawiłem je czarne. Bez żalu, chociaż zgadzam się, że jasno kolorowe pasy są najlepsze dla mono wnętrza.

#9 ·
Uwielbiam moje żółte paski, ale kiedy je noszę, zapominam, że tam są, dopóki osoby, z którymi rozmawiam, nie zauważą i nie skomentują: „ładne paski” 🤣

#11 ·
Widziałem ludzi wyrażających obawy, że się zabrudzą, ponieważ ich nie wybrali i naprawdę nie wiem, skąd takie wrażenia. Myślę, że jeśli masz brudne, tłuste ręce, ale kto wsiada do swojego Porsche po pracy fizycznej i najpierw nie myje rąk?
Image

#12 ·
Ktokolwiek zamówił mój samochód, wybrał całkowicie czarne wnętrze. Uzgodniłem z dealerem wymianę na czerwone i uwielbiam je.

Zgadzam się, że dobór kolorów pasów nie pasuje do każdego koloru wnętrza. Ale kiedy pasuje do koloru nadwozia lub innego elementu kolorystycznego w samochodzie lub na nim, wyglądają świetnie.

Widziałem, jak ludzie wyrażają obawy dotyczące ich zabrudzenia z powodu ich niewybrania i naprawdę nie wiem, skąd takie wrażenia się biorą. Myślę, że jeśli masz brudne, tłuste ręce, ale kto wsiada do swojego Porsche po pracy fizycznej i najpierw nie myje rąk? View attachment 64331
Wyglądają świetnie 👍🏻

#16 ·
Może się pobrudzić, ale również nie będzie strasznie trudno je wyczyścić, jeśli to zrobią
Paski Miami Blue są niesamowite. Mają też metaliczny połysk.

Jestem pewien, że będzie dobrze. A jeśli będą wymagały wytarcia, wystarczy spryskać je środkiem do czyszczenia wnętrz na mikrofibrze.

#14 ·
Zdecydowałem się na żółte pasy Racing, aby pasowały do wszystkich odchyleń w naszym wnętrzu Graphite Blue. Po 1,5 roku i 10 000 mil nadal wywołują złośliwy uśmiech za każdym razem, gdy je zapinam.

Kto by pomyślał, że pasy bezpieczeństwa mogą być zabawne?

#15 ·
View attachment 64343
View attachment 64344
Zdecydowałem się na żółte pasy Racing, aby pasowały do wszystkich odchyleń w przeszyciach w naszym wnętrzu Graphite Blue. Po 1,5 roku i 10 000 milach wciąż wywołują zły uśmiech za każdym razem, gdy je zakładam.

Kto by pomyślał, że pasy bezpieczeństwa mogą być zabawne?
są darem, który wciąż daje 👍🏻 ale teraz potrzebuję tych żółtych rękawic 🙌

#33 ·
#35 ·
To jest to, co zawsze budowałem na moim iPadzie... uwielbiam to!

View attachment 64346

kolorowe pasy bezpieczeństwa FTW!

Nie kupiłem Porsche, ponieważ jestem przeciwny „szalonym marnotrawstwom pieniędzy” ;)
Zaakceptowane przez dziecko, uwielbiam to... Cenne zdjęcie. Można również powiedzieć: „Kupiłem Porsche, ponieważ jestem przeciwny szalonym marnotrawstwom pieniędzy”. Nie sądzisz?