Powiedziano mi przez lokalnego dealera S. FL, że czas realizacji zamówienia niestandardowego wynosi 6-8 miesięcy. Czy ktoś jeszcze słyszał, że to tak długo? Nie jestem pewien, czy próbują mnie odwieść od zamówienia niestandardowego, czy też taka jest obecna rzeczywistość z bałaganem, jaki Covid stworzył w produkcji.
Rozmawiałem właśnie z moim SA (znajduję się na Florydzie Środkowej) Złożyłem zamówienie na GTS na początku marca. Data blokady miała przypadać na 21 kwietnia, a on właśnie powiedział mi, że wygląda na to, że zostanie zablokowana 30 kwietnia z przewidywaną dostawą gdzieś w lipcu. Powiedział mi, że Porsche wchodzi w 30% niedobór zamówień na samochody. Cokolwiek to znaczy, nie pytałem, ale wygląda na to, że Twój dealer ma rację, jeśli chodzi o zamówienia niestandardowe, które trwają dłużej. Szukasz modelu GTS? Najwyraźniej to najpopularniejsze samochody w tym roku i najtrudniejsze do znalezienia alokacje.
Jeśli jesteś zdecydowany na zamówienie niestandardowe, spróbowałbym znaleźć kogoś, kto ma alokację lub ma alokację, którą mógłby zamienić z innym dealerem (to zrobił mój dealer, zamienili inny model na mojego GTS)
Dzwoniłem i odwiedziłem wielu dealerów w sprawie mojego GTS. Było to bardzo trudne, prawie niemożliwe do znalezienia alokacji. Miałem nawet swoje nazwisko na liście oczekujących w 3 różnych salonach samochodowych w całych Stanach Zjednoczonych. Ze wszystkimi dealerami Porsche na Florydzie powinieneś być w stanie znaleźć takiego, który ma alokację. Życzę powodzenia!