Porsche 718 Forum banner
21 - 40 of 43 Posts
Interesujące. Nigdy nie słyszałem, żeby arkusz budowy był wysyłany do Porsche Canada. Radziłbym skontaktować się z Twoim SA, ponieważ nie jestem pewien, czy w tym momencie masz jakąkolwiek relację umowną z Porsche. Ogólna zasada jest taka, że nie masz samochodu, dopóki nie masz numeru zamówienia. Jeśli Twój dealer z jakiegoś powodu nie otrzyma przydziału na to, czego szukasz, nie dostaniesz samochodu.

Semantyka, stary. Złożyłem "zamówienie" u przedstawiciela handlowego, zostało zatwierdzone przez salon, po wpłacie zaliczki dealer umieścił "zamówienie" na arkuszu budowy w Porsche Canada.
Przepraszam, nie zrobili tego. Nie mogą złożyć zamówienia, jeśli nie mają przydziału do zamówienia. Może warto sprawdzić i zobaczyć, czy uda się znaleźć rzeczywisty przydział.

Właśnie zauważyłem na mojej liście produkcyjnej, która została mi przesłana przez SA, numer oznaczony jako „Comm. No.”, czy to ten upragniony numer komisji, na który powinienem liczyć? Zauważyłem również status pojazdu jako V070.

V200 to magia:

teh interwebs said:
V070 Zgłoszenie zapotrzebowania na pojazd zostało przesłane do Porsche. To informuje Porsche, że Twój dealer ma klienta, który chce zamówić konkretny pojazd. Nie oznacza to, że masz przydział. To po prostu informuje Porsche, ilu potencjalnych klientów istnieje. W tym momencie nie będziesz mieć harmonogramu budowy, jak pokazano powyżej.

V200 Ustalono datę dostawy. Teraz masz przydział z szacowaną datą dostawy. Ta data może łatwo ulec zmianie w trakcie procesu z powodu wielu czynników zewnętrznych (części, pogoda, zmiany w zamówieniu itp.). Powinieneś być w stanie uzyskać od dealera szacunkowy harmonogram budowy (jak w powyższym przykładzie).

Dzięki wam, uczę się tu kilku rzeczy.

Czy istnieje sposób na śledzenie numeru Comm # i statusu pojazdu online, czy też jest to coś, co może zrobić tylko dealer?

Nadal twierdzę, że zamówiłem samochód.[emoji6]

Wysłane z mojego iPada za pomocą Tapatalk
Uważam, że kod 070 to sposób, w jaki dealer informuje Porsche, że ma ważnego klienta. I jest to sposób, w jaki Porsche uzyskuje "prawdziwe zapotrzebowanie" na swoje samochody. Chodzi mi o to, że ponieważ Twoje imię i nazwisko itp. są powiązane z numerem, mogą mieć pewność, że nie ubiegasz się o ten sam samochód u wielu dealerów, tworząc w ten sposób "fałszywe" zapotrzebowanie. Dla mnie wydaje się to procesem, który poprzedza przydzielenie alokacji.

Oto coś bardziej oficjalnego:

V070 Zgłoszenie zapotrzebowania na pojazd zostało przesłane do Porsche. To informuje Porsche, że Twój dealer ma klienta, który chce zamówić konkretny pojazd. Nie oznacza to, że masz przydział. To po prostu informuje Porsche, ilu potencjalnych klientów istnieje. W tym momencie nie będziesz miał harmonogramu budowy, jak pokazano powyżej.

A Twój dealer/SA to jedyne miejsce, z którego możesz uzyskać aktualizację - nie ma strony internetowej, z której możesz ją uzyskać.

Dealer to robi. Jeśli zapytasz swojego SA, może on udostępnić zrzut ekranu podsumowania. Oto jeden z moich. Trzy kolumny dat to planowana, oczekiwana i rzeczywista. Mogą się zmieniać i zmieniają się. Prosiłem o aktualizację raz w tygodniu; to zależy od Twojego SA, czy będzie współpracował.

Mój lokalny dealer powiedział mi prawdopodobnie 8 miesięcy na zamówienie niestandardowe, więc wygląda na to, że nie mają przydziału.

Czy ktoś dostaje obecnie zniżki od ceny katalogowej na zamówienia niestandardowe?

Każde zamówienie niestandardowe zależy od możliwości uzyskania przydziału dealera. Należy spodziewać się około 3 miesięcy od czasu budowy przydzielonego przez dealera do dostawy. Mieliśmy przydział na luty i odebraliśmy dostawę 29 marca. To było zaskakująco szybko. Zabezpieczyliśmy ten przydział pod koniec listopada ubiegłego roku.

Dostałem 2,5% na zamówienie niestandardowe złożone w lutym. Cayman Base do odbioru w czerwcu. Najlepsze, co udało mi się znaleźć po rozejrzeniu się po około pół tuzinie salonów w rejonie zatoki kalifornijskiej.

Złożyłem wczoraj zamówienie na Boxstera GTS 4.0 i powiedziano mi, że zajmie to około 6 miesięcy. Mam nadzieję, że będę go miał wcześniej.
Gratulacje z zamówienia GTS 4.0! Czy udało Ci się uzyskać zniżkę, a jeśli tak, to ile %?

Powiedziano mi przez lokalnego dealera S. FL, że czas realizacji zamówienia niestandardowego wynosi 6-8 miesięcy. Czy ktoś jeszcze słyszał, że to tak długo? Nie jestem pewien, czy próbują mnie odwieść od zamówienia niestandardowego, czy też taka jest obecna rzeczywistość z bałaganem, jaki Covid stworzył w produkcji.
Rozmawiałem właśnie z moim SA (znajduję się na Florydzie Środkowej) Złożyłem zamówienie na GTS na początku marca. Data blokady miała przypadać na 21 kwietnia, a on właśnie powiedział mi, że wygląda na to, że zostanie zablokowana 30 kwietnia z przewidywaną dostawą gdzieś w lipcu. Powiedział mi, że Porsche wchodzi w 30% niedobór zamówień na samochody. Cokolwiek to znaczy, nie pytałem, ale wygląda na to, że Twój dealer ma rację, jeśli chodzi o zamówienia niestandardowe, które trwają dłużej. Szukasz modelu GTS? Najwyraźniej to najpopularniejsze samochody w tym roku i najtrudniejsze do znalezienia alokacje.

Jeśli jesteś zdecydowany na zamówienie niestandardowe, spróbowałbym znaleźć kogoś, kto ma alokację lub ma alokację, którą mógłby zamienić z innym dealerem (to zrobił mój dealer, zamienili inny model na mojego GTS)

Dzwoniłem i odwiedziłem wielu dealerów w sprawie mojego GTS. Było to bardzo trudne, prawie niemożliwe do znalezienia alokacji. Miałem nawet swoje nazwisko na liście oczekujących w 3 różnych salonach samochodowych w całych Stanach Zjednoczonych. Ze wszystkimi dealerami Porsche na Florydzie powinieneś być w stanie znaleźć takiego, który ma alokację. Życzę powodzenia!

21 - 40 of 43 Posts