Porsche 718 Forum banner

Instrukcja obsługi w aplikacji My Porsche (rok modelowy 2024)

7.5K views 28 replies 10 participants last post by  PeC  
#1 ·
Dla mojego CGTS z 2019 roku (teraz sprzedany), cyfrowa kopia instrukcji obsługi była dostępna w aplikacji Good to Know (obecnie wycofana) a następnie w aplikacji My Porsche. Jednak instrukcja obsługi dla mojego CGTS z 2024 roku nie pojawia się w aplikacji My Porsche.

Czy Porsche zaprzestało tej funkcji, czy też inni właściciele modeli z 2024 roku mogą zobaczyć instrukcję?

#2 ·
Inne wątki na ten temat skłaniają mnie do podejrzeń, że pojawi się on po zbudowaniu Twojego samochodu. Na stronie "pojazd" widzę tylko "odkryj bieżącą fazę", ale nie ma przycisku "szczegóły" i instrukcji.

Oto myśl: upewnij się, że dealer dla Twojego '24 użył tego samego identyfikatora Porsche, co dla Twojego poprzedniego samochodu. Musiałem wylogować się z aplikacji i zalogować ponownie z innym adresem e-mail jako nazwą użytkownika, aby zobaczyć status budowy mojego '24. Przypuszczam, że jeśli zaloguję się ponownie ze starym, mój sprzedany już '21 i jego instrukcja obsługi pojawią się ponownie.

Oto irytacja: Producenci samochodów wydają się celowo drukować tylko jedną instrukcję obsługi dla każdego poziomu wykończenia/pakietu, jakby chcieli wtrącić nos ("Wyposażenie opcjonalne pokazane" tłumaczy się jako: "Możesz nie mieć tej funkcji, zobacz, czego Ci brakuje?"). To frustruje, gdy trzeba znaleźć instrukcje, które faktycznie mają zastosowanie (na przykład przełączniki sufitowe do oświetlenia wnętrza w Subaru mogą wyglądać zupełnie inaczej niż to, co pokazano na szkicu w instrukcji lub w Audi mojej żony, gdy mówi: "W samochodach wyposażonych w..." myślę: "Czy my mamy to?").

Więc, jeśli teraz istnieje aplikacja z moim pojazdem i numerem VIN, a instrukcja obsługi jest teraz cyfrowa, dlaczego nie mogą jej dostosować do mojego opcjonalnego wyposażenia??? To byłoby uzasadnienie dla nieudostępniania wszystkim cyfrowej instrukcji w aplikacji...

• Like
Reactions: dmnc02
#3 ·
Inne wątki na ten temat skłaniają mnie do podejrzeń, że pojawi się to po zbudowaniu Twojego samochodu. Widzę tylko "odkryj bieżącą fazę" na stronie "pojazdu", ale nie ma przycisku "szczegóły" i instrukcji.

Oto myśl: upewnij się, że dealer dla Twojego '24 użył tego samego identyfikatora Porsche, co dla Twojego poprzedniego samochodu. Musiałem wylogować się z aplikacji i zalogować ponownie z innym adresem e-mail jako nazwą użytkownika, aby zobaczyć status budowy mojego '24. Przypuszczam, że jeśli zaloguję się ponownie ze starym, mój sprzedany już '21 i jego instrukcja obsługi pojawią się ponownie.

Oto irytacja: Producenci samochodów wydają się celowo drukować tylko jedną instrukcję obsługi dla każdego poziomu wykończenia/pakietu, jakby chcieli wtrącić ci to w nos ("Wyposażenie opcjonalne pokazane" tłumaczy się jako: "Możesz nie mieć tej funkcji, zobacz, czego Ci brakuje?"). To sprawia, że frustrujące jest znalezienie instrukcji, które faktycznie mają zastosowanie (na przykład przełączniki sufitowe do oświetlenia wnętrza w Subaru mogą wcale nie wyglądać tak, jak pokazano na szkicu w instrukcji, lub w Audi mojej żony, gdy mówi: "W samochodach wyposażonych w..." myślę: "Czy mamy to?").

Zatem, skoro istnieje aplikacja z moim pojazdem i numerem VIN, a instrukcja obsługi jest teraz cyfrowa, dlaczego nie mogą jej dostosować do mojego wyposażenia opcjonalnego??? To byłoby uzasadnienie dla niepozwalania wszystkim na uzyskanie cyfrowej instrukcji w aplikacji...
Dziękuję za sugestię. Powinienem był wyraźniej stwierdzić, że mój samochód jest zbudowany. Odebrałem go kilka tygodni temu i mam go wymienionego w aplikacji My Porsche. Wszystkie usługi Car Connect działają dobrze. Tylko brak instrukcji obsługi.

I zgadzam się, że powinno być łatwo dostosować cyfrową instrukcję obsługi do numeru VIN.

#8 ·
Dla mojego CGTS z 2019 roku (teraz sprzedany), cyfrowa kopia instrukcji obsługi była dostępna w aplikacji Good to Know (obecnie wycofana), a następnie w aplikacji My Porsche. Jednak instrukcja obsługi dla mojego CGTS z 2024 roku nie pojawia się w aplikacji My Porsche.

Czy Porsche zaprzestało tej funkcji, czy też inni właściciele modeli z 2024 roku mogą zobaczyć instrukcję?
To nie dotyczy konkretnie modeli z 2024 roku. Mam model z 2023 roku i ja oraz wielu innych nie mamy dostępu do aplikacji GTK za pośrednictwem My Porsche. Zostało to omówione na innym wątku niedawno. Nie ma konsensusu co do powodów, dla których wyświetla się to u niektórych, a u innych nie w My Porsche, ani nikt nie przedstawił pewnego "rozwiązania". Wydaje się to być propozycją typu "hit or miss", którą, jak oczekuję, Porsche ostatecznie rozwiąże.

Na szczęście Porsche nie usunęło samodzielnej aplikacji pod koniec czerwca, jak twierdzili. Zakładam, że Porsche jest świadome tego problemu i dlatego GTK standalone jest nadal aktywne dla tych, którzy pobrali je, zanim Porsche usunęło je ze sklepów z aplikacjami.

#9 ·
To nie dotyczy konkretnie modeli z 2024 roku. Mam model z 2023 roku i ja, a także wielu innych, nie mamy dostępu do aplikacji GTK za pośrednictwem My Porsche. Zostało to omówione w innym wątku niedawno. Nie ma konsensusu co do powodów, dla których wyświetla się ona u niektórych, a u innych nie w My Porsche, ani nikt nie przedstawił pewnego "rozwiązania". Wydaje się to być kwestią przypadku, którą, jak oczekuję, Porsche ostatecznie rozwiąże.

Na szczęście Porsche nie usunęło samodzielnej aplikacji pod koniec czerwca, jak twierdzili, że zrobią. Zakładam, że Porsche jest świadome problemu i dlatego GTK standalone jest nadal aktywne dla tych, którzy pobrali je, zanim Porsche usunęło je ze sklepów z aplikacjami.
Jeśli dotyczy to tylko modeli z 2024 roku i niektórych modeli z 2023 roku, zastanawiam się, czy odzwierciedla to fakt, że Porsche zaktualizowało drukowaną instrukcję, ale jeszcze jej nie zdigitalizowało. Drukowana instrukcja, która przyszła z moim samochodem, jest datowana na 6/2023.

#11 ·
OK, moja aplikacja w ustawieniach konta ma tylko "jednostki" i "prywatność". Brak cyfrowej instrukcji obsługi.

Z drugiej strony w moim "garażu" nie ma żadnych "pojazdów". Kiedy próbuję dodać jeden, aplikacja chce numer VIN. Online wpisałem numer zamówienia, ale wraca ekran. Aplikacja już wie o moim zamówieniu, mogę uzyskać status (ale nie konfigurację).

Czy próbowałeś dodać pojazd z zakładki "garaż" w aplikacji? A może już tam jest?

#12 ·
OK moja aplikacja w koncie, ustawieniach, ma tylko "jednostki" i "prywatność". brak cyfrowej instrukcji.
Z drugiej strony w moim "garażu" nie ma żadnych "pojazdów". Kiedy próbuję dodać jeden, aplikacja chce numer VIN.
Online wpisałem numer zlecenia, ale wraca ekran. Aplikacja już wie o moim zamówieniu, mogę uzyskać status (ale nie konfigurację).

Czy próbowałeś dodać pojazd z zakładki "garaż" w aplikacji? czy już tam jest?
Tak, samochód jest w zakładce Mój garaż.
Image

#17 ·
Brak szczęścia tutaj:

View attachment 66044
Zakładając, że używasz systemu iOS, upewnij się, że masz najnowszą wersję (10.24.3) aplikacji MyPorsche z zaktualizowanym wyglądem poniżej. Otrzymałem aktualizację zeszłej nocy. Następnie przejdź do szczegółów pojazdu. Powinieneś mieć tam zakładkę Instrukcja obsługi i móc pobrać. Nie pojawia się w Ustawieniach.

Image

#19 ·
Aplikacja w moim telefonie ma wersję 10.0.0 "1 dzień temu". Usunąłem aplikację, pobrałem ją ponownie i kiedy się zalogowałem, aplikacja powiedziała "zaktualizowano". I mogłem dotknąć "pojazd", "instrukcja obsługi", a następnie "pobierz".

• Like
Reactions: dmnc02
#25 ·
Ponownie uruchamiam ten wątek, ponieważ wydaje się, że najnowsza aktualizacja aplikacji My Porsche usunęła instrukcję obsługi. Aplikacja wydaje się teraz składać z krótkich opisów pojazdu i opcji oraz mnóstwa materiałów marketingowych i reklamowych Porsche. Jeśli ktoś ponownie znajdzie instrukcję obsługi w wersji cyfrowej, prosimy o informację.

#27 ·
Ponownie uruchamiam ten wątek, ponieważ wydaje się, że najnowsza aktualizacja aplikacji My Porsche usunęła instrukcję obsługi. Aplikacja wydaje się teraz składać z krótkich opisów pojazdu i opcji oraz mnóstwa materiałów marketingowych i reklamowych Porsche. Jeśli ktoś znajdzie ponownie instrukcję cyfrową, prosimy o informację.
Nadal pokazuje instrukcję w mojej aplikacji (w USA). Wszystko jest podzielone na cyfrowe rozdziały i tym podobne.

Image

Image

Image