Porsche 718 Forum banner
41 - 58 of 58 Posts
Używam tej silikonowej osłony (malowanie ich kosztuje opłatę, gdy je oddajesz). Jedyną wadą jest to, że czarny rzep 3M, który wysyłają, wygląda dobrze, ale nie trzyma się w upale (przynajmniej w M4), ale przezroczysta taśma działa i utrzymuje go w miarę dyskretnie

Jednak w Boxsterze po prostu trzymam go w konsoli środkowej i kładę na desce rozdzielczej kilka razy, kiedy faktycznie zabieram go na drogi płatne
Wypróbowałem tę wskazówkę i bardzo mi się podoba. Muszę spróbować ponownie z rzepem. Materiał, który dostałem, nie jest zbyt prosto przycięty i naprawdę wolałbym czarny, jeśli uda mi się znaleźć taki, który wytrzyma ciepło. Ale jak dotąd jego pomysł wygląda dla mnie o wiele lepiej niż biały. Od wewnątrz ta silikonowa osłona wygląda idealnie. Dzięki @makeadeel !

Image

Image

Rozmawiałem z kilkoma LEO tutaj w NY i wszyscy powiedzieli, że można po prostu zostawić moduł w domu, a punkt poboru opłat po prostu odczyta twoją tablicę rejestracyjną i obciąży twoje konto. Z tą wiedzą planuję otworzyć konto. Nie jestem więc pewien, czy moduły są jeszcze potrzebne. Przynajmniej są mniejsze.

I tak powinni używać tylko czytników tablic rejestracyjnych. Wiele stanów po prostu wysyła rachunek, jeśli nie jesteś zarejestrowany na koncie. Właśnie skorzystaliśmy z płatnej autostrady wokół Denver i dostaniemy rachunek. W ten sposób wystarczy zarejestrować swoje samochody i tablice rejestracyjne, założyć konto i gotowe. Wydaje się głupie, że trzeba mieć jeszcze transponder.

Właśnie odebraliśmy naszego CGTS i szukamy rozwiązania tego dylematu. Podoba mi się silikonowa osłona, bardzo dyskretna po prawej stronie lusterka. Czy ktoś próbował założyć ją na tylną szybę Caymana?
Mój Pass ma przyssawki: umieszczone po prawej stronie (USA) lusterka wstecznego w razie potrzeby.

Link podany przez GTS18BGTS w poście nr 13 dotyczy uchwytu z przyssawką do transpondera. Kupiłem dwa z nich i jeden trzymam w bocznej kieszeni Caymana. Kiedy jadę Caymanem na płatną drogę, po prostu przyklejam go do przedniej szyby. To działa idealnie.

• Like
Reactions: GTS18BGTS
Mam po jednym w każdym z samochodów. Założyłem na nie również czarną silikonową osłonę i praktycznie znikają, gdy patrzy się na nie z zewnątrz.

Rozmawiałem z kilkoma funkcjonariuszami organów ścigania w Nowym Jorku i wszyscy powiedzieli, że można po prostu zostawić moduł w domu, a punkt poboru opłat po prostu odczyta twoją tablicę rejestracyjną i obciąży twoje konto. Mając tę wiedzę, planuję założyć konto. Nie jestem więc pewien, czy moduły są jeszcze potrzebne. Przynajmniej są mniejsze.

Mike
Mike, sprawdziłbym jeszcze raz te informacje. Może to dotyczyć tylko danego stanu i nie mieć zastosowania w Nowym Jorku, ale tutaj, w Pensylwanii, opłata Toll by Plate kosztuje znacznie więcej niż użycie tagu. Link

Zastanawiałem się, jak inni montują swoje transpondery opłat drogowych. Nowy, który dostałem od EZ-Pass, ma inny kształt i jeśli zamontuję go poza zasięgiem wzroku, ukryty za lusterkiem wstecznym, to kończy się to dziwnym skosem. Trzyma go z dala od anteny w szybie, jeśli to ma znaczenie (prawdopodobnie nie). Czy głosujesz za tym, czy za bardziej tradycyjnym poziomym układem, nawet jeśli to wkracza w moje pole widzenia (choć w niekrytycznej części przedniej szyby).

TXTAG powinien być umieszczony w tym samym miejscu, w którym umieściłeś swój. Ale nie posłuchałem i umieściłem go pod naklejką kontroli/rejestracji stanu, gdzie twój jest po lewej stronie przedniej szyby. Działa dobrze i nie miałem żadnych problemów.

Kiedy znaki opłat drogowych tutaj w Północnym Teksasie były grubymi plastikowymi transponderami wielkości naszych naklejek rejestracyjnych po wewnętrznej stronie przedniej szyby, przyczepiałem swój z tyłu naklejki rejestracyjnej za pomocą rzepu. A sklep z opłatami drogowymi wysyłał darmowe wymienne paski rzepu, więc każdego roku, gdy pojawiała się nowa naklejka rejestracyjna, po prostu usuwałem starą naklejkę rejestracyjną, umieszczałem nową, dodawałem rzep i umieszczałem znak opłaty drogowej z powrotem z tyłu naklejki rejestracyjnej. Wygląda na to, że 3roadster ma jakiś rodzaj naklejki po lewej stronie przedniej szyby, to byłoby idealne miejsce na umieszczenie transpondera, który ma.

Teraz znaki opłat drogowych w Teksasie to naklejki, a nie zdejmowany rodzaj transpondera, który mieliśmy wcześniej - nie mam żadnych z nich na żadnym z moich Porsche, chociaż wszystkie moje tablice rejestracyjne są zarejestrowane na moim koncie opłat drogowych. Kiedy przejeżdżam przez czytniki opłat, kamera rejestruje numer mojej tablicy rejestracyjnej, opłata trafia na moje konto po stawce opłaty drogowej. Więc jestem w porządku. Będziesz zaskoczony, jak często te czytniki nie wychwytują sygnałów transpondera, zwłaszcza przy wyższych prędkościach.

próbuję posprzątać moją przednią szybę. Spróbuję zamontować na pokrywie w bagażniku, dam znać
Mam tylko 5 przedmiotów zdobiących przednią szybę The Bee (obecnie). State Farm, PCA, eZpass, Otwieracz do bramy i CAM. Detektor radarowy włącza się podczas dłuższych jazd. Wszystkie znajdują się w obszarze przyciemniania, więc prawie ich nie zauważam. Różne pociągnięcia dla różnych ludzi.

Mój transponder EZPass jest zainstalowany nieco z boku lusterka wstecznego, gdzie nie widać go z fotela kierowcy (co widać na zdjęciu).
Image
Wybrałem równoważną lokalizację w każdym pojeździe od czasu, gdy EZPass stał się czymś istotnym.

Również widoczne, jeśli przyjrzysz się uważnie: zamaskowałem każdy transponder na szwie obudowy i pomalowałem stronę szyby przedniej na matowy czarny, pozostawiając stronę kabiny (z numerem seryjnym, itd.) niepomalowaną. Z zewnątrz jest to praktycznie niewidoczne. Urząd ds. opłat drogowych w New Jersey nie pochwala tego jako "oszpecenia" lub "okrojenia" transpondera, nakładając opłatę za uszkodzenie ($25) co dziesięć lat lub tak, gdy urządzenie wymaga wymiany. Będą musieli zwiększyć tę karę o wiele więcej, zanim zacznę się tym przejmować.

Mam nadzieję, że zauważą wyjątkową staranność, z jaką maluję etykietę i zrozumieją, że powinni ją wydawać w ten sposób w pierwszej kolejności. :ROFLMAO:

FWIW - W moim Boxsterze mój tag opłaty działa dobrze z wnętrza konsoli środkowej. Upewniam się, że mój łokieć jest z dala od konsoli, gdy przejeżdżam pod czytnikami. Myślę, że to nie zadziałałoby z wnętrza Caymana z powodu metalowego dachu. Jestem w Sydney w Australii, więc ta informacja może być całkowicie bezużyteczna dla amerykańskiego taga. Spróbuj!

Witajcie przyjaciele,

dziś dostałem ez pass… zainstalowałem go i wow, wygląda okropnie. Po wszystkich tych kłopotach, aby uniknąć przedniej tablicy rejestracyjnej, umieszczenie brzydkiego transpondera ez pass wydaje się rozczarowujące.

Czy ktoś wpadł na jakieś tymczasowe rozwiązania (np. umieszczanie na desce rozdzielczej podczas jazdy lub coś innego)?

ps: To dla Massachusetts

dzięki
Val
Spróbuj tego, jest przymocowany do przedniej szyby za pomocą przyssawek.

Uchwyt EZ Pass, uchwyt IPass/uchwyt na opłaty drogowe dla większości stanów USA/uchwyt na przednią szybę do opłat drogowych/łatwy w instalacji i demontażu/z 4 szt. pasków montażowych do opłat drogowych/ochrona przed promieniowaniem UV (CZARNY, 1 OPAKOWANIE) https://a.co/d/1JKOgLs

Pokryłem swój plastikową powłoką, która przypomina włókno węglowe, ale nie jest metaliczna.
Zrobiłem to na transponderze EZ Pass mojej żony, z czarnym PPF, i jest praktycznie niewidoczny. Myślę, że w końcu zrobię to w moim Caymanie, ale jest on za i na prawo od lusterka wstecznego, a więc poza moim zasięgiem wzroku, więc nie jest to priorytet.

41 - 58 of 58 Posts